Gyermekbemutató istentisztelet Újbudán

A márciusi hónapban – a sándorfalvai gyülekezet látogatása után – ismét egy kifejezetten áldásos és megható szombati alkalmon vehetett részt a közösség.

Az elmúlt szombaton a Juhos család legfiatalabb tagjának, Hannának az ünnepélyes gyermekbemutatására került sor. A szolgálatok sorát Skultéti Rudolf elmaradhatatlan orgonajátéka nyitotta, majd Bondar Emese a Szívből köszönöm Uram kezdetű éneket énekelte. A gyermekszombatiskola nevében szintén énekkel köszöntötték új barátjukat és társukat a jelenlévő gyermekek ,,…Légy az Úrnak gyermeke, fogadd őt a szívedbe, Jézus szeret téged, áldja meg az élted!” – hangzott a kedves kis kórus.

Szabó Imola, Túrmezei Erzsébet Kié vagy? című költeményét szavalta, ezt követően a gyülekezet énekkara szolgált a Mindörökké hű az Úr kezdetű énekkel. A technika segítségével néhány kedves újszülöttkori képet és egy rövid videót is láthattunk Hannáról.

A kis Hanna szerető, összetartó és aktív gyülekezeti életet élő családban növekedhet. Szülei, Mercédesz és Sándor, illetve testvérei, Kristóf és Heléna kifejezték, hogy Hanna nemcsak az övék, hanem Istené is, és ígéretet tettek, hogy megtesznek mindent, hogy a Jó Atya szeretetét bemutassák neki és az Úr parancsa szerint neveljék. A jelenlévő családtagok és a gyülekezeti közösség szintén ígéretet tett, hogy segítenek nekik végig menni ezen az úton, amíg egy nap majd keresztség követi ezt a bemutatót, illetve természetesen utána is támogatni fogják Hannát és a családot.

Henter Zsombor, aki a fogadalomtételt és az áldáskérő imát vezette, a Zsoltárok könyve 119 rész 132. versét olvasta: „Fordulj felém és könyörülj rajtam, ahogyan szoktál azokon, akik szeretik nevedet.”

Végül egy emléklappal, gyönyörű virágcsokorral és a gyermekszombatiskola ajándékával köszöntötték Hannát.

Csodálatos látni, ahogy a gyülekezetben egyre több a kis gyermek és a szüleik, nagyszüleik, családjuk állhatatosan, kitartással és az Úrtól jövő bölcsességgel a helyes úton terelgetik őket.

Zágonyi Klaudia