Gyermekbemutató istentisztelet Újbudán

„…Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.”
Márk 10,14

Az elmúlt szombaton Kovács Lorabellát hozták szülei az Úr elé, hogy szeretteikkel és a Szüret utcai gyülekezettel közösen áldást kérjenek életére.

Valamennyi családtag jelen volt, hogy részt vegyenek és szolgálattal kedveskedjenek ezen a különleges alkalmon. Az ünnepélyes istentiszteleten elhangzott egy családi furulyaszolgálat, majd Szegedi Kovács György szavalta el egyik költeményét. A gyermekek köszöntése sem maradhatott el, a jelenlévő kicsik és nagyok énekkel és verssel üdvözölték új társukat.

Tímea és Bálint, fiatal szülőként egymással és a jó Atyával összhangban nevelik Isten ismeretére és szeretetére lányaikat, Annasárát és Lorabellát. A családban mindig van helye az áhítatnak és a közösen töltött minőségi időnek. Az egyik nagybácsi által készített képösszeállítással egy pillanatra be is tekinthettünk mindennapjaikba.

A gyermekbemutatóhoz illő gondolatokat és az áldáskérő imát is Henter Zsombor fogalmazta meg. A szülők elismerték, hogy legkisebb gyermekük is az Úré, és ígéretet tettek, hogy végig kísérik Lorabellát azon az úton, amit a jó Atya helyesnek lát, valamint segítik őt a keresztségi döntésre való eljutásban is.

Hála az Úrnak nagyon sok fiatal szülő, család van gyülekezetünkben, így gyakran kerül sor gyermekbemutató istentiszteletre. Megható látni, milyen csodálatos erőt és bölcsességet tud adni az Úr a szülőknek a nehézségek és az örömök között. Ahogy Zsombor is kiemelte az alábbi igeszakaszt „Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először az Istennek országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.”

Zágonyi Klaudia