Folytatódnak az egész éves élet- és egészségfesztiválok Zágrábban

A horvát Élet és Egészség magazin (životi zdravlje) 100 éves évfordulója alkalmából 68 oldalas jubileumi különszámot jelentetett meg.

Holisztikus egészségnap minden korosztály számára!

Meddig tartson a horvát Élet és Egészség magazin (Život i Zdravlje) százéves jubileumi ünnepe? A Horvát Egészségügyi Szolgálatok csapata számára ez egy egész éven át tartó ünnepély, hogy a magazinnak és üzenetének a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítsuk.

Az események tavaly novemberben kezdődtek a 45. Zágrábi Nemzetközi Könyvvásáron, és május 12-én, vasárnap folytatódtak a zágrábi Bundek Sport- és Szabadidőközpontban egy holisztikus egészségnapon minden korosztály számára. Petar Krzmanić a sok résztvevő egyike volt, és lenyűgözve nyilatkozott. “Véletlenül találkoztam ezzel, amikor egy barátommal sétálni mentem. Miután végigjártam az összes standot az egészségügyi vizsgálatokkal és tanácsokkal, arra jutottam, hogy eléggé egészséges vagyok, de még mindig várom, hogy mit mond az orvos. A Life and Health magazinról már hallottam korábban, de még nem olvastam.”

A legtöbb látogatót az Egészségügyi Osztály standjai vonzották, ahol ellenőrizhették egészségi állapotukat és beszélhettek egy orvossal, míg a gyerekek a Horvátországi Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (ADRA) csapata által készített bábelőadást élvezték.

“Reggel kilenc óra óta itt vagyok, a BookStop könyvesboltnak és a Znaci vremena kiadónak dolgozom – osztotta meg Noemi Šainčić, a stand önkéntese. Majd így folytatta: “Sokan eljöttek, és a legtöbben gyermekes szülők voltak. Bár vonzotta őket az ingyenes magazinokat kínáló ajánlatunk, azt hiszem, a vonzerőt talán a gyerekeknek szóló kiváló bábelőadás is jelentette.

A standoknál az egészségügyi ellenőrzést támogató önkéntesek között voltak a máriasócszentgyörgyi középiskola diákjai is.

A Máriasócszentgyörgyi Adventista Gimnázium diákjai az Egészségügyi Osztállyal együttműködve nagylelkűen felajánlották szolgálataikat a rendezvény támogatására.

Gabriela Lukačević, aki jelenleg ápolónak tanul, így nyilatkozott. “Az iskola meghívott minket, hogy csatlakozzunk ehhez az érdekes projekthez. Sok láthatóan érdeklődő ember látogatta meg a standunkat. Az én feladatom a cukor- és oxigénszaturációs szintek ellenőrzése volt (nyugalomban, három perc testmozgás után, majd öt perc pihenés után mértük).” A normális vércukorszint 3,2 és 6,4 között mozgott, Lukačević hozzátette, hogy “senkit sem találtunk, akinek komoly egészségügyi problémája lett volna”.

A cukormérésen kívül az egészségügyi standok önkéntesei ellenőrizték a pulzusszámot, a tüdő erejét, a vérnyomást, a testsúlyt és a testtömeget, gyógymasszázst kínáltak, valamint párbeszédet folytattak a látogatókkal az egészségükről. A végső diagnózist az egyén állapotáról egy orvos adta meg.

A gyerekek az ADRA csapata által biztosított frissítő turmixokat és egy figyelemfelkeltő bábelőadást élvezhettek.

Ivan Đidara nyugalmazott lelkipásztor beszámolója szerint a rendezvény eredményeként mintegy kétszáz a standjainknál megforduló emberrel kerültek kapcsolatba. Hálásak vagyunk Istennek és mindenkinek, aki önkéntesként támogatta ezt a projektet.

Cikk forrása: https://ted.adventist.org/news/year-long-health-and-life-celebrations-continue-in-zagreb/

Cikk eredeti írója: Vladana Kovačević