Evangelizáció Európában – Itt az idő

Bemutatkozik a „Krisztus Európáért”, az Adventista Világrádió és a Teljes Tagbevonás közös kezdeményezése

A jelenlegi ukrajnai konfliktus 2022. február 24-én kezdődött, eddig több tízezer halálos áldozatot követelt, és közel 8 millió embert kényszerített lakóhelye elhagyására, akik menekültként a szomszédos országokban rekedtek.

Európa-szerte milliók keresnek válaszokat, békét és menedéket. Világegyházként óriási felelősségünk van abban, hogy megosszuk az evangéliumot ezen a kontinensen, és az emberek figyelmét a csakis Istenben elérhető remény és bizonyosság felé irányítsuk.

Az Adventista Világrádió (AWR) és a Generál Konferencia „Teljes tagbevonás” (TMI) nevű kezdeményezése minden évben legalább egy nagyobb méretű evangelizációs eseményt szervez világszerte. Az idei év fő irányvonala a Krisztus Európáért, amelynek keretében 35 európai országban hirdetik az evangéliumot. A Generál Konferencia az Euro-Ázsiai, az Intereurópai és a Transzeurópai Divíziókkal karöltve, számos unióval és egyházterülettel együttműködve szervezi meg ezt az eseményt. Az ASI Európa a helyi gyülekezetekben tartott evangelizációs előadások koordinálásában is segít.

A nagyszabású európai mozgalom ötlete azután született, hogy Radim Passer, az ASI Európa tagja négy évvel ezelőtt egy ASI-kongresszuson megosztotta vágyát Ted Wilson presbiterrel, a Hetednapi Adventista Világegyház Generál Konferenciájának elnökével. Azóta Wilson és az AWR elnöke, Duane McKey – aki egyben a TMI elnökének helyettese is – megvitatták, milyen lehetőségek adódhatnak Európa elérésére. Mivel ezekben a nehéz időkben az emberek Európa-szerte reményt keresnek, az a döntés született, hogy most kell megragadni a lehetőséget és mozgósítani a világegyházat, hogy reményt vigyünk a kontinensre.

A PROJEKT RÉSZLETEI

A Krisztus Európáért projekt nagyrészt 2023. május 12-27. és szeptember 8-23. között kerül megrendezésre, bár a pontos időpontok országonként változhatnak. Sok helyi gyülekezeti lelkész és vezető fog részt venni ezen az eseményen, de az AWR bátorítja a laikusokat is, hogy csatlakozzanak előadóként. Több mint 1200 helyszínen lesznek evangelizációs programok. Az előadók előre megkapják a prédikációk vázlatait, így lesz idejük eleget gyakorolni és készülni, még az előadások megkezdése előtt.

Az esemény során a szervezők a reggeli imaórákon kérik majd a Szentlélek jelenlétét, segítségét. Az evangelizációs helyszíneken istentiszteletekre, képzésekre és a prédikációk gyakorlására is lesz lehetőség.

A délutánok a személyes felkészülés órái lesznek. Az összejövetelek második hetében az előadók lehetőséget kapnak arra, hogy meglátogassák az evangelizáción résztvevő személyeket. Az esti evangelizációs programokat különleges zene, egészségügyi beszélgetések és a bibliai próféciákról szóló üzenetek fogják gazdagítani.

A Krisztus Európáért az adventista egyház történetének legkiterjedtebb evangelizációs akciója Európában. A projekt során az AWR célja, hogy az embereket anyanyelvükön érje el, ezért különböző etnikai csoportok, köztük ukrán menekültek is lehetőséget kapnak majd a helyi összejöveteleken való részvételre. Az AWR bemutatja orvosi és evangelizációs járművét is, amellyel Európa különböző falvaiban segíthet az orvosi szükségletek kielégítésében.

E hatalmas válság idején az európaiak szabadságra, gyógyulásra és reményre vágynak szerte a kontinensen. A példátlan káosz és nyomorúság közepette Krisztus nagy missziós megbízatása világossá teszi a feladatunkat. A mi feladatunk, hogy segítsünk nekik megérteni a Bibliát, amelyben reményt és gyógyulást találnak, és ezáltal az egész emberiség számára elérhető legjobb ajándékot kínáljuk nekik – Jézus Krisztus evangéliumát!

Bár a Krisztus Európáért projektre jelentkező önkéntesek száma már eddig is elsöprő volt, és a helyek száma korlátozott, az önkéntes munka iránt érdeklődők az https://awr.regfox.com/europe-for-christ oldalon jelentkezhetnek. A regisztrációt követően szükség lesz a jelentkező helyi lelkipásztorának ajánlására is. Minden önkéntes maga felel a saját költségeiért (repülőjegy, szálloda, étkezés stb.). Bizonyos területeken többnyelvű gyülekezetek vannak, és arra kérik a világegyházat, hogy biztosítson olyan személyeket, akik ezeken a különböző nyelveken tudnak prédikálni, így ez nagyszerű lehetőség arra is, hogy a világ minden tájáról bevonjuk a tagokat.

Ha adományoddal szeretnéd támogatni a projektet, kérjük, látogass el a https://awr.org/product/23g17-christ-for-europeweboldalra.

A cikk forrása: https://adventist.news/news/evangelism-in-europe-the-time-is-now