Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Online Igehirdető képzés

november 15, 09:00 - 13:30

„Hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással.” (2Tim 4,2)

Szeretettel tájékoztatunk és emlékeztetünk minden érintettet – ahogyan azt az év elején az igehirdetői megbízások meghosszabbításáról írt értesítésben is jeleztük – hogy ebben az évben két igehirdetői képzés lesz. Az első képzés végén úgy köszöntünk el, hogy reméljük, hogy a novemberi képzés már nem online lesz. A korona vírus második hulláma által teremtette helyzet miatt a képzést újra online tartjuk. Mindenki az otthonában vesz részt a képzésen a Zoom alkalmazáson keresztül, 2020. november 15-én, 9:00 – 13:30. között. Az ezzel kapcsolatos online bekapcsolódási lehetőségekről szóló információkat később küldjük, azon felül, hogy mindenki, aki bekapcsolódik a képzésbe rendelkeznie kell számítógéppel, laptoppal (tablet vagy okostelefon is szóba jöhet), amely eszközökön van webkamera, mikrofon és hangszóró (saját beépített vagy csatlakoztatott). A képzést dr. Szilvási József az ATF tanára tarja, témája: „Az eszkatológikus próféciamagyarázat időszerű kérdései”.

A tervezett program a következő:

9.00 – 10.00 A Jelenések könyve adventista értelmezése, történeti áttekintés
10.00 – 10.10 Szünet
10.10 – 11.10 A Jelenések értelmezésének alapelvei
11.10 – 10.20 Szünet
11.20 – 12:20 A historizmus szíve
12.20 – 12.30 Szünet
12.30 – 13:30 Ellen G. White szerepe a Dániel és a Jelenések könyve értelmezésében

A képzésre a következő testvéreket mindenképpen várjuk:

  • Akik igehirdetői megbízást kaptak a 2020-as évre a Dunamelléki Egyházterülettől. Emlékeztetjük e csoportba tartozó testvéreket, hogy az igehirdetői megbízás 2021-es évre való meghosszabbításának feltétele a képzésen való részvétel.
  • Azokat a testvéreket, akik nem rendelkeznek igehirdetői megbízással, de saját gyülekezetükben, illetve körzetükben, igehirdetői szolgálatot végeznek.
  • Azokat a testvéreket, akik a jövőben gyülekezeti, körzeti vagy körzeten kívüli igehirdetési szolgálatra szeretnének felkészülni, vagy a gyülekezet, illetve annak lelkésze szeretné őket később ajánlani.
  • Azok az igehirdetői megbízással rendelkezők, akik évközben adták/adják be pályázatukat és kapták/kapják meg a megbízást.

A meghallgatott anyaggal kapcsolatban online tesztet kell kitölteni, annak mikéntjéről később küldünk tájékoztatást.

A DET elnöksége

Részletek

Dátum:
november 15
Időpont:
09:00 - 13:30

Helyszín

Online, Zoom alkalmazásban