„Erőt adó” Siófoki Advent

2022. december 3-án este, Siófokon ismét csoda történt. A Down Szindrómás, autoimmun beteg 4 éves Alexandra és a 15 éves autista Viola szülei könnyek között köszönték meg a támogatók összefogásával jótékonysági estünk teljes bevételét, fejenként 1.261.000.- Ft-ot.

Covid után, háború árnyékában a csillogó zene, a szárnyaló ének megállíthatatlanul csendült fel Siófok szívében. Marsi Anikó műsorvezetése, dr. Ősz Farkas Ernő lelkész erőt adó gondolatai, és Kenyér Anikó képviselőnk fővédnöki gondolatai bearanyozták az egész estét Alexandra és Viola családja számára. És akik ott voltunk – életünk talán legszebb perceit élhettük át. Látni a széteső világban az összefogás, az összetartás erejét. „A világ egy kicsit újra igazságosabb lett” – mondta fővédnökünk. És igaza van. Tenni azért, hogy másoknak is könnyebb legyen. A Mennyország érkezne el, ha mindenki így tudna gondolkodni, szólni és élni. Addig is marad az öröm, hogyha nem is tudtunk mindenkinek segíteni, de e kettő család élete könnyebb lett, mint ahogy dr. Ősz-Farkas Ernő felidézett történetéből hallhattuk.

„A partra vetett haldokló tengeri csillagok nagyon sokan voltak, és az emberek csak nézték őket. Aztán egy kisfiú felkapott néhányat, hogy visszavigye őket a vízbe. Majd megkérdezte egy fiatalember, hogy miért teszi ezt? Úgy sem tud mindenkinek segíteni. Úgy is el fog pusztulni egy csomó tengeri csillag. Akkor nem mindegy?

A fiú kis gondolkodás után, mosollyal az arcán azt mondta a kezében levő csillagra nézve: „Neki nem mindegy.” És vitte, csak vitte vissza a többit is a vízbe. Ezt látva, csatlakozott hozzá a fiatalember, majd még ketten, 10-en, majd százan, ezren…”

A jóságban való összefogás a földre születő Megváltó adventi ajándéka. Az ajándék pedig akkor válik áldássá, ha részt veszünk a szeretet ajándék „osztásában”. Így tettünk, így teszünk és így szeretnénk élni.

A koncerten közreműködött a Dél-balatoni Advent Kórus, a Ráckevei Kórus, a támogató zenészek, szólisták, Szerekován János operaénekes, Bati Zoltán művészeti vezető. A helyszínt a város vezetése biztosította. A koncert végén áldást kértünk a családokra, és a „Csendes éj” közösen énekelt dallamával zártunk. Az állófogadáson mindenkinek jutott a felajánlásokból sütemény, innivaló.

Köszönet a nagyszerű alkalomért minden támogatónak, felajánlónak. Külön köszönet a pékségeknek, éttermeknek, pizzériáknak, üzleteknek, helyi vállalkozásoknak, szállásadóknak a tárgyi felajánlásokért.

Hálás szívvel, áldott 2022. évi Adventet és értékes, békésebb új évet kívánva:

Benkő Tünde (főszervező)
Bánhidi Tibor programfelelős (Reménység Alapítvány)