Egyházi vezetők újra kerékpárra pattannak egy bizonyságtevő kalandra

A 2022-ben az Egyesült Államokban megrendezett I Will Go Ride sikere után a kerékpárosok újabb kalandra készülnek, ezúttal Ausztráliában.

Tizenhét kerékpáros, köztük az amerikai út nyolc kerékpárosából hét, elindul az I Will Go Ride ausztrál változatán. A kerékpárosok ezúttal két csoportban indulnak, az egyik csapat vasárnap (január 29-én) Melbourne-ből, a másik kedden (január 31-én) Brisbane-ből. Mindkét túra Cooranbongban ér véget, ahol a kerékpárosok többsége részt vesz az Ausztrál Szakszervezeti Konferencia (AUC) Empower találkozóin az Avondale Egyetemen.

A kerékpárosok – akik többnyire egyházi vezetők és lelkipásztorok – az amerikai kerékpározáshoz hasonlóan az út során megállnak ausztrál városokban, beszélgetnek és imádkoznak az emberekkel, megosztják hitüket és keresztény irodalmat osztanak, többek között Nagy Küzdelmet és Az Idők Jelei magazin példányait.

Az amerikai út során szerzett nagyszerű tapasztalatok után az AUC főtitkára, Michael Worker lelkipásztor izgatottan várja, hogy mit hoz majd az ausztrál út, és milyen bizonyságtevő találkozások várnak vajon rájuk. Ő vezeti a csoportot, amely Melbourne-ből Cooranbongba tart, ami mintegy 1200 km-es távolságot jelent.

„Reméljük, hogy sokan megismerik Jézust ezen a tekerésen” – mondta Worker lelkész – „ahogy azt is reméljük, hogy ez másokat is arra inspirál majd, hogy kreatív módokon gondolkodjanak a hitük megosztásáról”.

Marcus Pereira, a sydney-i Fox Valley Adventista Közösségi Gyülekezet lelkésze számára ez lesz az első hosszú távú biciklitúra, így „fájdalomra és még több fájdalomra” számít!

„Valójában nagyon várom a közösség megtapasztalását, amit egy ilyen dolog nyújt, és azt, hogy találkozzunk az emberekkel az út mentén, ahol meghallgathatjuk a történetüket, és reményt adhatunk nekik” – mondta.

Mind az amerikai, mind az ausztrál túrák ihletője Phillip Reekie és unokaöccse, Frederick úttörő irodalmi evangélisták, akik az 1890-es évek elején több ezer kilométert tettek meg kerékpárral Ausztrália távoli vidékein, hogy könyveket és kiadványokat osszanak.

Cikk forrása:https://record.adventistchurch.com/2023/01/24/church-leaders-back-on-their-bikes-of-aussie-faith-sharing-adventure

Eredeti cikk írója: Tracey Bridcutt