A házasság hete adta az ötletet a 2024. február 10-én délután, a terézvárosi gyülekezetben megrendezésre kerülő Családi Expo Mindenkinek című rendezvényhez, mely a résztvevőket 9 állomáson keresztül vezette át az élet főbb kérdésein, interaktív gondolkodásra, válaszadásra késztetve.

A szervezők ezzel még nagyobb hangsúlyt kívántak helyezni a házasság intézményének és az építő közösségben rejlő erő megtapasztalásának. Azzal a céllal vágtak neki ennek a szolgálatnak, hogy a résztvevőkben erősítsék a családi kapcsolatokat és a társas kötelékeket egyaránt.

Első körben a gyülekezet falain belül maradva, majd pedig a későbbiek során azon kívül is hagyományt szeretnének teremteni ennek a kezdeményezésnek.

A jelenlévők az egyes állomásoknál hasznos információkat, megerősítő gondolatokat hallhattak, teszteket tölthettek ki és még kapcsolatépítő játékra is volt lehetőség.

A rendezvény megálmodói egy igazán hangulatos és tartalmas délutáni időtöltést teremtettek, melyet a fotófal és az igés búcsúajándékok is gazdagítottak. A kötetlen beszélgetéseket finom tea, limonádé és pogácsa tette még inkább családias hangulatúvá.

A rendezvényen panel beszélgetésekre is sor került, ahol a családi élet nagy kérdései kerültek nagyító alá, mint például a kommunikáció, gyermeknevelés, pénzkezelés, tervek-célok, szerepek, szabadidő, lelkiség, szexualitás, anyós-após kérdés és a mozaikcsalád.

Ezen a kedves alkalmon minden korosztály örömteli módon gazdagodhatott.
Akiben pedig kérdés maradt, szakemberekkel történő beszélgetés-sorozatok lehetőségeiről kaphatott információt.

Varju Zsuzsa