Beszámoló a sashalmi gyülekezet munkájáról a rászorulók részére

„… Bizony mondom nektek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.” (Mt 25,40)

Ismét menekültekkel vannak tele a pályaudvarok, sok család egy bőrönddel volt kénytelen elhagyni lebombázott otthonát. A sashalmi gyülekezet eddig is – rendszeresen – étellel támogatta a kerületben lakó nagycsaládos rászorulókat és természetes volt, hogy most a menekültek mellé állt. A gyülekezeti bizottság kérésére az egész gyülekezet megmozdult.

Az ADRA első felhívására elkezdtünk gyűjteni takarókat, paplanokat, pelenkákat, személyes higiéniai termékeket. Kerestük a menekültekkel a kapcsolatot és találtunk olyan családokat, akiket tudunk támogatni. Szőllősi Enikő közvetítésével kapcsolatba kerültünk pld. egy hat gyermekes családdal, akiknek felváltva viszünk ebédet. Támogattuk őket gyermekruhákkal és egyéb adományokkal.

A gyülekezetünkben lehetővé tettük, hogy 2-3 éjszakára be tudjunk fogadni rászorulókat. A tisztálkodásukat a gyülekezethez közel lakó testvéreknél tudjuk megoldani.

Március 23-án 300 db szendvicset készítünk és az ADRA szervezésében kivisszük a Nyugati pályaudvarra.

Hálásak vagyunk a Jó Istennek, hogy segíthetünk és továbbra is kérjük az Ő erejét a munka végzéséhez.

A sashalmi gyülekezet