Az USA-ban egy helyi gyülekezet autós tanfolyamot nyitott, hogy segítsen a nőknek

A vezetők szerint a kezdeményezés lehetőséget adott a közösséggel való kapcsolatteremtésre.

A kétnapos ingyenes autós tanfolyamot kifejezetten a Runnels (Egyesült Államok, Iowa) környéki lakosok nőtagjainak szánták, akiknek hasznára válhat, ha megtanulják, hogyan kell elvégezni az alapvető autójavításokat.

A Woodland Hills Hetednapi Adventista Közösség nemrégiben ingyenes autós tanfolyamot tartott Runnelsben (Egyesült Államok, Iowa), nők számára. A kétnapos programon megtanították az alapvető autós fogalmakat, a kerékcsere műveletét, azt, hogy mikor kell szerelőhöz fordulni, hogyan válasszunk jó, használt autót és még sok minden mást.

A résztvevők egy munkafüzetet kaptak kitöltésre, és gyakorlati tevékenységekben vehettek részt.

A tanfolyamot Dick Bascom, Woodland Hills-i tag vezette. Az eseményről szóló promóciós szórólap szerint Bascom tizenévesen kezdett el autókkal foglalkozni, majd 1975-ben saját vállalkozást nyitott.

A tanfolyam megrendezésének ötlete azután született meg, hogy a Woodland Hills-i tagok sok olyan nővel találkoztak, akik valamilyen autóproblémával küzdöttek, közülük többen is egyedülállóak, özvegyek vagy elváltak voltak. Bascom elmondta, hogy a tanfolyam célja a nők támogatása és a helyi közösség tagjaival való kapcsolatépítés volt.

Roxann Vietz, Woodland Hills egyik tagja és az autós tanfolyam résztvevője elmondta, hogy nagyon hasznosnak találta a programot.

– A tanfolyam nagyon szervezett volt – mondta Vietz – [Bascom] úgy adta át az információkat, hogy igazán könnyen érthető volt számunkra, még akkor is, ha sokan közülünk valószínűleg nem vagyunk műszaki beállítottságúak.

Vietz izgatottan várta az autós tanfolyamot, és meghívta szomszédját is. Bár a hölgy, elmondása szerint, szívesen hívja meg a szomszédokat a gyülekezetbe, úgy véli, hogy a környék lakossága számára az ilyen tanfolyamok talán kevésbé ijesztőek, mint egy gyülekezeti istentiszteleten való részvétel.

– Ha [egy meghívott] eljön egy ilyen eseményre, és kapcsolatba lép a gyülekezet tagjaival, akkor legközelebb szívesebben jön el más rendezvényeinkre is—mondta Vietz.

A tanfolyam mindkét napját kötetlen beszélgetés zárta, ahol a résztvevők beszédbe elegyedhettek, fogyaszthattak az egyszerű harapnivalókból és beszélgethettek egymással, mielőtt távoztak volna. Vietz szerint ez lehetőséget adott arra, hogy személyesen is kapcsolatba lépjenek az eseményen résztvevő helyiekkel.

Bascom elmondta, hogy Woodland Hills mindig igyekszik lehetőséget biztosítani a rendezvények utáni beszédbe elegyedésre. Szerinte ez a tanfolyam fontos része.

– A Woodland Hills tagjai érdekeltek abban, hogy megismerkedjenek olyanokkal, akik nem tartoznak a gyülekezetünkhöz, megpróbálják kielégíteni az igényeiket, és bemutassák nekik Jézust – mondta Bascom.

A cikk forrása: https://adventistreview.org/news/u-s-local-congregation-holds-car-clinic-to-help-women