Apa-lánya bankett erősíti a családi kötelékeket Szingapúr demográfiai kihívásai közepette

A kutatások szerint az apa szeretete és részvétele lánya életében mélyen befolyásolja a gyermek fejlődését.

A szingapúri egyedi családi struktúrák fényében a régióban működő adventista egyház megragadta a lehetőséget a családi kötelékek erősítésére. A Szingapúri Egyházterület Családi Szolgálatok Osztálya 2024. március 9-én különleges bankettet rendezett apák és lányaik számára a szingapúri Fort Canningben található YWCA-ban, azzal a céllal, hogy a keresztény értékek keretein belül ápolják a kapcsolatokat, igazodva a szingapúri családi kötelékek kulturális hangsúlyozásához.

A mai rohanó társadalomban a szakértők szerint a szülők és a gyermekek közötti fontos, szívhez szóló beszélgetések gyakran a háttérbe szorulnak. Mivel az apákat lefoglalja a munka, a gyerekeket pedig az iskolai nyomás, a kapcsolatok tudatos ápolása kihívást jelenthet. Kutatások kimutatták, hogy az apa szeretete és részvétele a lánya életében segít a gyermeknek abban, hogy a jövőben egészséges és pozitív romantikus kapcsolatokat alakíthasson ki. A rendezvény szervezői törekedtek arra, hogy az apáknak legyen lehetőségük minőségi időt tölteni lányaikkal, és jobban megismerjék őket, egész életre szóló emlékeket szerezve. A rendezvény kifejezetten a 8-16 éves lányokat célozta meg.
Tizennyolc család gyűlt össze egy olyan estére, amelynek célja az apák és lányaik közötti kötődés és kölcsönös megismerés elősegítése volt. A résztvevők nagyon élvezték a lehetőséget. Egy apa röviden úgy foglalta össze az élményt, hogy túl rövidnek érezte.

„Erősen bátorítjuk a családokat, hogy rendszeresen tartsanak otthon családi istentiszteletet, és kapcsolódjanak más családokhoz is a helyi gyülekezetek által szervezett családi napok, táborok, társas összejövetelek és családgondozó csoportok révén. Ezek a programok megerősítik a családi kapcsolatokat, valamint segítenek jó ismeretséget kialakítani más családokkal, és résztvevőként azt is megtanulhatjuk, hogyan legyünk jobb szülők” – mondta Debbie Saul-Chan, a Szingapúri Adventista Egyház (SAC) Családi Szolgálatok Osztályának vezetője. „Erről az eseményről olyan pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy a SAC Családi Szolgálatok Osztályával ezentúl évente megrendezzük majd. A közeljövőben tervezünk egy anyás programot, valamint egy házaspároknak szólót is” – tette hozzá.

Az eseményen a közösség megélése mellett számos olyan magával ragadó tevékenység is szerepet játszott, amelyek célja az apák és lányaik közötti kötelék erősítése volt. A nyakkendőkötés megtanulásától kezdve az „ismerkedős” kérdőívek megosztásán át, a megbecsülés kifejezéséig és a tartalmas beszélgetésekig az este tele volt emlékezetes pillanatokkal. A program az apák lányaiknak tett megható elköteleződésével zárult, ami megható pillanattal gazdagította az amúgy is felejthetetlen eseményt.

A résztvevők várják a további hasonló rendezvényeket, és javaslatokat tettek más olyan programokra is, amelyek elősegítenék a családtagok közötti kötődést.

[Fotó: Szingapúri Egyházterület]

Forrás:
https://adventist.news/news/father-daughter-banquet-strengthens-family-bonds-amidst-singapores-demographic-challenges