Antonio Vivaldi: Négy évszak jótékonysági koncertsorozat Terézvárosban

2021 őszén induló jótékonysági koncertsorozatnak immáron az ötödik, záró részét hallgathattuk meg a terézvárosi gyülekezetben, 2022.  november 19-én, szombaton, 18 órai kezdettel.

A koncertsorozaton nagyszerű művészek, zenetanárok léptek fel.

A hangverseny szólistája és fő támogatója, Áchim Kovács Anikó hegedűművész volt. A koncertsorozat bázis művészei, Novák Zita hegedűművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának szólistája, Rigó Tamás hegedűművész – az összkoncert ,,Nyár” tételének szólistájaként is hallhattuk – aki   szintén a Magyar Állami Operaház Zenekarának zenésze és szólamvezetője, továbbá Kovács Ildikó hegedűművész, aki Anikó húga és Tamás felesége. A zárókoncert különlegessége Rigó Dorina virtuóznövendék káprázatos hegedűjátéka volt, a Tél – lassú tétel szólistájaként hallhattuk korát meghazudtoló zenei tudását. Dorina, Kovács Ildikó és Rigó Tamás kislánya. Tóka Szabolcs orgonaművész orgonán, Karsai Ildikó brácsán, Kaposvári Tamás csellón színesítette a négy évszak zenei harmóniáját.

A zenei darabok felcsendülése előtt dr. Szabó János lelkésztől elmélkedést hallhattunk a zene hatásáról: „A zene világa elbűvölő, mely megragadja a képzeletünket. Ahol az emberi támogatás és a szavak már nem segítenek, a zene ott is képes gyógyítani, vigasztalni, felfrissíteni, felemelni, mint egy ölelés, behatol a szívbe és képes gyógyítani a lelket.” A felemelő zenei élmény után, Major Zoltán nyugalmazott lelkész vitt el bennünket gondolataink szárnyán abba a reményteljes jövőbe, amikor láthatjuk majd Istenünk dicsőséges második eljövetelét.

Isten neve dicsőítésére csodás zenei élményben lehetett részünk, és ezzel egyidőben, bel és külmissziót végezhettünk, lelki és fizikai segítséget nyújthattunk ott, ahol igazán szükség volt rá.

Az ,,Ősz” koncerten befolyt adományokkal, a VI. kerületi Család és Gyermekjóléti központ által működtetett Családok Átmeneti Otthonának lakóit támogatta a gyülekezet. A ,,Tél” koncert bevételét a Besenyszögi Boros család Covid árvái támogatására juttattuk el. A ,,Tavasz” jótékonysági koncerten összegyűlt pénzösszeget a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak ajánlotta fel a közösség. A ,,Nyár” koncert bevétele a terézvárosi gyülekezet énekkarának hajdúszoboszlói misszióját támogatta. Az összefoglaló zárókoncert bevételét a gyülekezetünkben élő, nehéz helyzetbe jutott családok támogatására fordítottuk. A koncertsorozaton, a gyülekezet és a támogatók jóvoltából, több mint egy millió forintot juttathattunk el a bajbajutott embertársaink támogatására.

Ezúton is köszönet mindenkinek, aki támogató kezet nyújtott és közreműködött a koncertsorozat megvalósításában!

A koncertsorozat megálmodója és fő-szervezője: A terézvárosi gyülekezet nevében és megbízásából, Tajti Enikő zenei osztályvezető.

A Vivaldi: Négy évszak záró hangverseny a következő linken tekinthető meg: https://youtu.be/1Ul7Y5CuzQc

Terézvárosi Gyülekezet Zenei Osztály