Adventista önkéntesek segítenek a város közösségének

KÉP: Készen állnak a következő „háztáji hadjáratra”, balról Tom McMaster, Jabel Asscherick, Steven Teale lelkész és Kyle Morrison.

Az új-dél-walesi Northern Rivers régióban élő adventisták fűnyírókkal és kaszálógépekkel felfegyverkezve „háztáji hadjáratot” indítottak helyi közösségükben.

Az „Adventista Közösségi Szolgálat” feliratot viselő, jellegzetes narancssárga pólókban az önkéntesek nemcsak a vad kerteket szelídítik meg, hanem az ingatlanok javításában, festésében és takarításában is segédkeznek. Ez pedig igazi pezsgést kelt a közösségben, a helyiek kíváncsian várják, hogy többet tudjanak meg ezekről a kedves segítőkről, akik a rászorulóknak létfontosságú segítséget nyújtanak.

A tevékenységek beszélgetéseket indukáltak a hitről és a spiritualitásról a közösség tagjaival. Néhány helybéli bibliatanulmányozásba kezdett. Az egyik hölgy hamarosan megkeresztelkedik – ez a lelki utazás a háza rendbetételének és kifestésének egyszerű cselekedete miatt indult el.

A kezdeményezés hat hónappal ezelőtt indult, és a Bray Park, Tumbulgum, Kingscliff és Murwillumbah gyülekezetek közös projektje, az Arise bibliaiskola diákjainak támogatásával. Az egyházak már működtetnek egy használtcikk-boltot a környéken, és szerették volna kiterjeszteni a közösségi tevékenységüket. A használtcikk-bolt eladásából származó összegek segítettek megvásárolni a projekthez szükséges kertészeti eszközöket és két pótkocsit.

KÉP: A munkában … Jabel Asscherick és Tom McMaster a jellegzetes narancssárga ingben.

„A térségben sok embernek vannak anyagi gondjai, ezért Jézus példáját akartuk követni azzal, hogy kielégítjük a szükségleteiket” – mondta Steven Teale, a Bray Park lelkésze, aki egy Pottsville-i gyülekezetalapítást is vezet.

„Az az igazán klassz, hogy amikor segítünk az embereknek, a szomszédaik kijönnek és megkérdezik: Mi folyik itt, kik ezek a fickók?’. Nem értik, hogy az emberek miért tennék azt, amit mi teszünk a semmiért. És többet akarnak tudni.”

„És azt tapasztaltuk, hogy amint az emberek közvetlen szükségleteit kielégítjük, elkezdenek kérdéseket feltenni a hitünkről. Olyan könyveket hagyunk ott, mint a Jézushoz vezető út, azokon a helyeken, ahol dolgoztunk, és ezeket terjesztjük a környéken. A bibliatanulmányok lassan elkezdődnek. Ez egy egyszerű projekt, de működik.”

KÉP: A csapat nemcsak a kertekkel foglalkozik, hanem a takarításban és más közösségi szükségletekben is segít.

 A „háztáji hadjárat” kezdeményezés mellett a helyi gyülekezetek számos más módon is kiterjesztik támogatásukat, például élelmiszeres kosarakat osztanak, sátrakat biztosítanak a hajléktalanoknak, ingyenkonyhákat működtetnek és főzőműhelyeket szerveznek. Autómosást és olajcserét is kínálnak. Ha pedig nincs autójuk, és szállításra van szükségük, még néhány járművet is kölcsönöznek.

Idén korábban a Pottsville és körzetében a Hazatérő Veteránok Szolgálati Szövetségének segítettek a helyi emlékmű megtisztításában és a kertek rendbetételében az Anzac-nap előtt.

Wendy Bower, az alosztály tiszteletbeli titkára „háláját és elismerését fejezte ki a csodálatos munkáért” egy szívhez szóló levélben a csoportnak. „A támogatás, amit kaptunk, fantasztikus volt, és minden bizonnyal hozzájárult az Anzac-nap sikeréhez” – írta.

A tevékenységek hozzájárulnak a figyelemfelkeltéshez és az adventistákkal kapcsolatos pozitív vélemény kialakításához. „Reméljük, hogy ahogy egyre több helybéli látja a narancssárga pólónkat és az adventista logót, egyre többen ismernek majd fel minket” – mondta Teale lelkész. „Tudni fogják, hogy az Adventista Közösségi Szolgálattól vagyunk, és azért vagyunk itt, hogy segítsünk.”

KÉP: A használtcikk-bolt eladásából származó pénzeszközök segítségével kertészeti eszközöket és két utánfutót vásároltak.

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2023/10/05/adventist-volunteers-digging-in-to-help-their-community

A cikk eredeti írója: Tracey Bridcutt