Adventista Költők Találkozója Nemesvámoson, május 4-én

Sokan fognak tollat testvéreink között, akik kötött formába szeretnék foglalni gondolataikat és érzéseiket. Nem könnyű a válogatás, több okból is. Szükséges, hogy a versek mindenkit érintő témákat dolgozzanak fel, de azt sem lehet mellőzni, hogy a forma is szép legyen, ami megüti azt a mértéket, hogy valóban élvezhető versnek lehessen nevezni, különös tekintettel arra, hogyha Istenről és az Ő sokféle megközelítéséről szólnak.

2024. május 4-én, Nemesvámoson, tizenhét testvérünk mutatkozott be verseivel. Közöttük már verses kötetet is megjelentetett, elismert írók, mint Járfás-Fehér Eszter, aki Marosvásárhely mellől érkezett, de igazságtalan lenne most bárkit kiemelni ebből az átlagosan magas színvonalú sorból.

Költőink ezen a délutánon saját maguk mondták el vagy olvasták fel műveiket, néhány kivétellel, amikor az alkotók helyett Oláh László és Oláh Melinda Radnóti-díjas előadók, illetve Mudris Anett tolmácsolták azokat.

Az ötlet Szegedi Kovács György testvérünktől indult, akiről köztudott, hogy Vörösmarty- és Vajda János díjas költő, akinek költeményei a legrangosabb magyar irodalmi folyóiratokban jelennek meg.

A vers-délután bevezető áhítatát Cserpán Ádám helyi lelkész, a záró áhítatot Egerváriné Kökényes Zsuzsa tartották. A találkozót Szegedi Kovács György és Egerváriné Kökényes Zsuzsa vezették, akik minden költőt — egy-egy rövid életrajz ismertetésével — bemutattak. Közreműködött a Nemesvámosi Gyülekezet zenekara, a nagyon tehetséges Szőke-kislányok cselló-fuvola együttese és Mudris Anett énekkel.

-i –s -a