A taxisofőr a Nuevo Tiempo rádiócsatorna segítségével vezeti Krisztushoz az embereket

A Movilizando Esperanza projekt keretében Jiménez a taxijának rádióját használja a misszióra, és a fuvarok során Isten szeretetéről mesél az utasainak.

Leyder Tello Jiménez családos ember, aki taxisofőrként dolgozik a perui Trujillóban. Munkája a város útjain 12 évvel ezelőtt kezdődött. „Ismerem az összes utcát és utat, hogy a lehető leggyorsabban eljussak a célhoz” – mondja nevetve.

Néhány hónappal ezelőtt Jiménez csatlakozott a Movilizando Esperanza („A remény mozgósítása”) nevű kezdeményezéshez, a Nuevo Tiempo Bibliaiskola kezdeményezéséhez Trujillóban, ahol mintegy 60 taxisofőr csatlakozott ahhoz a tervhez, hogy járművükben a Nuevo Tiempo rádióműsort hallgatják, miközben utasaikat a célukhoz szállítják.

„Amikor reggel felébredek, kérem Istent, hogy használjon engem, és adja a megfelelő szavakat a számba, hogy beszélhessek azokhoz az emberekhez, akik beszállnak az autóba” – mondja Jiménez. Az óráján fél hét van, és itt az ideje beindítani a motort, hogy bejárja a várost.

Ezzel a munkával Jiménez nemcsak anyagilag támogatja a családját, hanem a lányait is sikerült szakmailag kiképeznie, de a Movilizando Esperanza részeként a legjobb munkának azt tartja, hogy a Movilizando Esperanza tagja. „Az autómban mindig a Nuevo Tiempo rádió szól, így az utasaim újabb motivációval utaznak” – mondja.

TÖBB, MINT OTT ÜLNI A VOLÁNNÁL

„Egy nap egy Maria nevű hölgy jött a lányával. Egy dal szólt a párokról, akkor észrevettem, hogy a hölgy sírva öleli a lányát” – meséli Jiménez. Először nem értette, hogy mi történik, és amikor megkérdezte, a hölgy elmondta, hogy a zene arra késztette, hogy elgondolkodjon a férjével kapcsolatos problémáján, és hogy nem tudja, hogyan oldja meg azt.

„Először rosszul éreztem magam, de megkért, hogy hadd hallgassa tovább a rádiót, mert megértette, hogy békére lelhet” – emlékszik vissza Jiménez. Amikor megérkeztek a célállomáshoz, Maria megkérte Jiménezt, hogy állítsa le az autó motorját, mert beszélni akar vele. „Abban a pillanatban azt gondoltam, hogy ez csak egy csúszás lesz, mert más utasokat is elvihetnék, és több pénzt kereshetnék; de aztán rájöttem, hogy ez egy lehetőség arra, hogy beszéljek vele Krisztusról”.

Miután meghallgatta a nőt, Jiménez kinyitotta a Bibliát, és felolvasta az Ézsaiás 41,10-et, bátorította őt, és elmagyarázta, hogy Krisztus mellette van. A rövid üzenet végén meghívta a nőt, hogy látogasson el egy adventista gyülekezetbe, hogy többet tudjon meg róla. Két héttel később Mária belépett egy adventista gyülekezetbe.

EGY TAXISOFŐR GYŐZELME

Mária gyülekezetlátogatása gyakorivá vált, és elkezdett bibliaórákat is venni, hogy elmélyítse ismereteit. Hónapokkal később megkeresztelkedett, és ma a Las Quintanas Adventista Gyülekezetbe jár Trujillóban.

Jiménez több, hozzá hasonló, különböző problémával küzdő emberrel találkozik. „Egy nap egy fiatalember kiszállt az autóból, és azt mondta nekem: Maga megtette azt, amit senki más nem tett meg értem” – mondja. A fiatalember döbbenten meghallgatta Alejandro Bullón lelkipásztort a rádióban, majd megpróbált fizetni Jiméneznek, hogy olvassa vele a Bibliát. „Határozottan nem fogadtam el, mert én csak egy hangszer vagyok, aki csak a rádiót játssza, a többit a Szentlélek teszi” – mondja.

Körülbelül 15 óra telt el, és este fél tíz van. Jiménez fáradtan, de boldogan tér haza, hiszen teljesítette küldetését, hogy a Nuevo Tiempo rádiócsatorna révén, amely szövetségese és társa az utazásai során, megismertesse Jézust. „Köszönöm, hogy a Movilizando Esperanza részese lehettem. Öröm számomra Krisztusról beszélni” – foglalja össze a taxisofőr.

Cikk forrása: https://adventist.news/news/cab-driver-takes-people-to-christ-with-radio-nuevo-tiempo

Eredeti író: ROSMERY SANCHEZ