A Mozgó Lelki és Egészség Központ abai kitelepülése

Június 11-én, immár harmadszorra sikerült eljutni az egészségbusszal az Abai Közösségi Napokra a két fehérvári gyülekezet összefogásával. Sokrétű programmal tudtunk kivonulni a 4500 lakosú kisváros rendezvényére.

Az egészségügyi mérések után Egyed Gabriella és Juhász Zsolt dietetikusaink tanácsokkal látták el azokat, akik erre igényt tartottak. Volt házi készítésű kenyerekre kent pástétomok kóstolója. Gyerekeknek készült a 8 Titok az egészségről, ami igen népszerű volt, sok gyerekkel átbeszélgettük az alapelveket, melyért oklevelet és egy müzliszeletet kaptak ajándékba. A kézműves saroknak is volt bőven látogatója, sokan betértek könyvjelzőt és kártyát készíteni, de volt arcfestés is a gyerekek nagy örömére.

Ami újdonság volt, Hites Gábor „Mentsd meg Samut!” programja. Bemutatta, hogy hogyan kell az újraélesztést végezni, hogyan kell stabil oldalfekvésbe helyezni a beteget. Volt még zöldségpavilon, ahol a növények gyógyító hatásairól lehetett hallani, és fel kellett ismernie a gyerekeknek a növényeket, sőt még egyszerű ételek is készültek ezekből a finomságokból.

Örülünk, hogy fiataljaink is bekapcsolódtak a készülésbe és lebonyolításába, így kb. 25-en tudtunk kint lenni és szolgálni az emberek felé. Hálásak vagyunk Istennek, és bízunk benne, hogy a lakosság áldására lehettünk. Örültünk, amikor lelki dolgokról is lehetőség volt beszélgetni.

Gyurkó János