A Loma Linda Orvostudományi Egyetem díjat nyert az életmód-orvoslásban

A Platinum Plus minősítés elismeri, hogy a tanterv az egészségmegelőzés jelentőségét tartja szem előtt.

Hillary Angel, Loma Linda University Health

A kaliforniai Loma Lindában (USA) található Loma Linda Egyetem Orvostudományi Kara (LLUSM) egyike volt az Egyesült Államok összesen két orvosi karának, amelyek a legmagasabb elismerést, „Platinum Plus” minősítést kaptak az American College of Lifestyle Medicine (ACLM) jóvoltából. Az iskolát a programjain belül található életmód-orvostudományi alapképzési tantervek jelentős szintjéért tünteti ki ez az elismerés.

A Platinum Plus a legmagasabb szintű minősítés, amelyet egy orvosi iskola az ACLM-től kaphat, és azt jelzi, hogy a négyéves tantervbe minden orvostanhallgató számára legalább 100 órányi bizonyítékokon alapuló életmód-orvosi tartalmat építettek be. Ezenkívül az LLUSM életmód-gyógyászati tanúsítványt kínál azon hallgatók számára, akik az életmód-gyógyászatban haladó ismeretekre és készségekre vágynak.

Sylvia Cramer és Kelsey Cherepuschak, az LLUSM életmód- és megelőző orvostudományi kar társigazgatói, azt mondták, izgatottan várják, hogy elfogadják az ACLM életmód-gyógyászat Platinum Plus minősítését, és hálásak, hogy a Dél-Karolina Greenville-i Egyetem kollégáival együtt a legmagasabb szintet elért első két orvosi iskola egyike lettek. A társirányítók úgy vélik, hogy a hallgatók életmód-gyógyászati oktatásának megnövekedett mennyisége nemcsak a hallgatók jövőbeli betegei számára lesz hasznos, hanem az életmód-gyógyászati elvek saját életükben való alkalmazása során is, így rugalmasabb „holisztikus” orvosok kerülnek ki az iskolából.

Az orvosi egyetemeken az életmód-orvoslás tantervének Platinum Plus szintje támogatja a végzetteket abban, hogy a rezidensképzés során a fennmaradó előfeltételek sikeres teljesítését követően az American Board of Lifestyle Medicine által az életmód-orvoslásban való minősítéshez szükséges előfeltételek egy részét teljesítsék. Ezen túlmenően a Loma Linda University Health az ACLM-mel együttműködve jelenleg az LLUH rendszerén belül minden rezidens vagy gyakornok számára felkínálja az életmód-orvosi rezidensképzést, különös tekintettel a családi, belgyógyászati és megelőző orvosi rezidensképzésre. Az intézmény kínálja az ország egyetlen életmód-gyógyászati intenzív terápiás ösztöndíjprogramját is.

„A Loma Linda Egyetem Orvostudományi Kara több mint 100 éve Krisztus tanításának és gyógyító szolgálatának alapjait követi az életmódorvoslás-orientált orvosi oktatáson keresztül” – mondta Brenda Rea, az életmód-orvoslás intenzív szakorvos és az LLUSM életmód-orvoslás intenzív ösztöndíj programigazgatója – „és ez a minősítés egy megújult erőfeszítés csúcspontját jelenti, hogy az életmód-orvoslást szélesebb körben építhessük bele négyéves tantervünkbe.”

Az életmód-gyógyászat az egészségügyi ellátás olyan megközelítése, amely az életmódbeli beavatkozások révén a krónikus betegségek megelőzésére, kezelésére és gyakran visszafordítására összpontosít. Az életmód-orvoslással arra képezik ki a klinikusokat, hogy bizonyítékokon alapuló, egész személyre kiterjedő, előírásos életmódváltást alkalmazzanak az ilyen állapotok kezelésére, és intenzív alkalmazás esetén ezek az állapotok gyakran visszájára is fordulnak.

A Loma Linda Egyetem úttörő szerepet játszott az életmód-orvoslásnak az egészségügyi oktatásba, a kutatásba és a táplálkozási szokásokba való integrálásában, ami összhangban van a teljes értékűség és a wellness előmozdítására irányuló küldetésével. Az egyetem egy úgynevezett életmód-kék zónában található, és a hetednapi adventista intézmény arról ismert, hogy az elme, a test és a lélek egész emberre kiterjedő gondozására helyezi a hangsúlyt.

Fotó: A Loma Linda Egyetem Orvostudományi Karát az American College of Lifestyle Medicine az Egyesült Államok első két orvosi iskolájának egyikeként ismerte el, amely elnyerte a legmagasabb elismerést, a „Platinum Plus” minősítést. [Fotó: Loma Linda University Health]

Forrás: https://adventistreview.org/release/loma-linda-school-of-medicine-earns-top-honors-in-lifestyle-medicine