A kosárlabdától a keresztségig

Anderson azután ismerkedett meg a cserkészettel és Krisztus szeretetével, hogy meghívást kapott egy kosárlabda-mérkőzésre.

„Lelkész úr, mi következik most, hogy befejeztem a Biblia tanulmányozását” – kérdezte Anderson Huamán, a 15 éves tinédzser, aki egy baráti kapcsolaton és közös kosárlabdázáson keresztül ismerte meg Jézus szeretetét.

Az észak-perui Bagua régióban lévő adventista gyülekezet egyik tagja meghívta Manuel Ruiz lelkészt, hogy tanítsa meg egy barátjának a fiát gitározni.

A lelkész ott találkozott Andersonnal, el is indultak a gitárórák, és ezzel a barátságuk is.

Az óra végén a lelkész meghívta őt kosárlabdázni, ami szolgálatának része volt, melyben igyekezett megszólítani és bevonni a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket. Megkérdezte tőle, hogy szeret-e kosárlabdázni. Anderson mosolyogva válaszolta, hogy ez a kedvenc sportja, és elfogadta a meghívást. Játékról játékra egyre több tinédzser kezdett csatlakozni és így egyre több fiatallal köthetett barátságot.

Egy nap, amikor a lelkész elbúcsúzott, Anderson valami sárgát látott a lelkész hátizsákja körül. Megkérdezte, mi lóg a hátizsákról, mire a lelkész azt válaszolta, hogy egy cserkész sál. Anderson kíváncsi lett. Ekkor a lelkész kapva a lehetőségen, meghívta őt, hogy nyugodtan csatlakozzon az őrshöz.

Anderson ez után még gyakrabban ott volt a közös kosárlabda-mérkőzéseken, aktívan részt vett a cserkészőrs életében is, ezen belül saját szakágazatot választott magának, és olyan cserkész versenyeken vett részt, mint a „Menetelés és Fejlődés”. Sőt, beleegyezett a Biblia tanulmányozásába is. Ezen tanulmányok végén Anderson úgy érezte, hogy a szívében megérett a döntést, hogy megtegye a következő lépést.

Anderson, a szülei, valamint a lelkipásztor úgy tervezték a keresztséget, hogy a „Lelke által meggyújtva” című tábori rendezvényen kerüljön rá sor, amelyet az észak-perui misszió támogatott. Ott, Anderson 40 másik tinédzserrel együtt adhatta át életét Krisztusnak. Anderson szülei támogatták döntését, annak ellenére, hogy nem tagjai az adventista egyháznak. Azt szeretnék, ha fiuk tovább növekedhetne ebben a cserkész őrsben, és mindenkivel jó barátságot ápolhatna.

A cikk forrása: https://adventist.news/news/from-basketball-to-baptism

Írta: THAIS SUAREZ