A Cook-szigeteken családokat segít a helyi gyülekezet

A Cook-szigeteki koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében az Avarua Hetednapi Adventista Gyülekezet (Rarotonga) tagjai kinyitották a gyülekezet ajtaját, hogy ingyenesen ételt, ruházati cikkeket és háztartási cikkeket osszanak szét helyi családok százainak és olyan közösségeknek, akik megélhetési nehézségekkel küzdenek. Néhány család számára a tárgyakat otthonaikba is szállították.

„Határaink bezárása azt jelentette, hogy a vendéglátó és idegenforgalmi iparban dolgozó személyek egy része nem tudott dolgozni, vagy csökkent a munkaidejük. . . ezzel kihívásokat okozva sok család számára” – magyarázza Strickland Upu gyülekezeti tag.

Az „Isten gondviselésének közösségi szolgálata” néven működő Avarua gyülekezet eddig három hasonló programot vezetett: egyet tavaly novemberben, egyet idén márciusban – mindkettőben 250–300 ember vett részt – a legutóbbit május 30-án, vasárnap, amely 104 családot segített.

Az ausztráliai szanatórium bőkezű adományainak, a Mark-szigeteki, Cook-szigeteki miniszterelnök támogatási irodája pénzügyi támogatásának, valamint a helyi gyülekezet tagjaitól származó élelmiszer- és háztartási cikkek adományainak köszönhetően a rászorulók tartós élelmiszerekkel teli dobozokat vihettek el, valamint ruhákkal, cipőkkel, ágyneművel, konyhai eszközökkel, étkészletekkel, lavórokkal és vödrökkel, elektromos készülékekkel és tisztítószerekkel megtöltött csomagokat is.

A jövőre nézve az Aravua gyülekezet további két program lebonyolítását tervezi ebben az évben – egyet augusztus 29-én, egy másikat pedig november 28-án. A Cook-szigeteki misszió pénzügyi támogatást ígért ezekhez a programokhoz.

Az Aravua gyülekezet szerint a programok célja, hogy pozitív kapcsolatokat építsenek és ápoljanak közösségük és a gyülekezet családjai között, valamint, hogy az egyház tagjaiban felébresszék azt a vágyat, hogy Jézusba vetett hitüket osszák meg azáltal is, hogy másoknak adnak.

A cikk forrása:
https://record.adventistchurch.com/2021/06/15/local-church-aids-families-experiencing-economic-hardship-in-cook-islands