Gyereknap Székesfehérváron

Június 2-án egy kedves, vidám gyereknapra került sor Székesfehérváron. Nem csupán a fehérvári gyülekezet gyermekei, hanem a fehérvárcsurgói gyülekezetbe járó gyerekek is eljöttek szüleikkel, sőt Budapestről, Kiskőrösről is voltak családok. A népes gyermeksereg számára sok-sok játékot készítettek elő a gondos vendéglátók: Dr. Kozma Tamás és felesége, Ibi. Házuk udvara eleve gyermekbarát udvar a diófa ágai között igazi lombházzal, hintával, ping-pong asztallal, fakuckóval.

És megindulhatott a labdázás, arcfestés, kuglizás. A találkozás után tízóraira finom palacsinta volt. Ezután a gyerekek — némi kis felnőtt segédlettel — előadták Jézus húsvéti útját Jeruzsálembe, bemutatva az egyes jelentős állomásokat: a 10 leprás, majd a jerikói vak meggyógyítását. Zákeus ezúttal a terebélyes diófa ágai közül ereszkedett Jézus elé. A jeruzsálemi bevonulást a gyereksereg Hozsanná-ja kísérte. A jeleneteket Pásztor Betti és Tóth Ibi tanította be és vezette.

Ezután mozgásos játék következett és a lángos-evési verseny.

A felnőttek eközben csoportosan beszélgettek, például a „próba” kérdéséről, hiszen a gyülekezeti gyermeknapon résztvevő gyerekek szüleinek-nagyszüleinek fele barátunk volt, nem a közösség tagja.

 A közel tíz méter hosszú asztalt körül állva énekkel köszöntük meg az ételt, majd először a gyermekek ettek a bográcsban elkészített gulyásból és finom sütikből, az után pedig a felnőttek. Az ebédet követően az asztal körül maradtunk egy rövid gyermektörténetre és áhítatra. Az igei gondolatokat 1János 2,12-14 verse alapján Egerváriné Kökényes Zsuzsától hallhattuk.

 A gyerekek felhőtlen, örömteli játékáért, barátságok kötéséért külön köszönet a kedves vendéglátóknak.

Végül is a felnőttek közösségépítő találkozója is volt ez az alkalom. Szinte fel sem lehetne sorolni, ki mivel járult hozzá, mint Hellinger Csaba, aki a gulyáslevest főzte, Mihályi Irénke, Potemszky Dóra és Ibi, a ház asszonya, meg a vendégek közül még mások is, akiknek a sütiket köszönhettük, de a magyaralmási ropogós cseresznyéért is külön köszönet.

Isten kézzel fogható jelenlétének külön hála, Aki a már-már leereszkedő fekete felleget elterelte a Velencei-tó felé, így reggeltől a késő délutáni órákig egy ritka építő, valóban kedves és vidám együttlétet ajándékozott nekünk.

-i –s -a