„Lesz egy nap!” – Jótékonysági est az árva gyermekekért Zuglóban

Május 24-én, Zenével a gyermekekért címmel került megrendezésre egy jótékonysági est a zuglói gyülekezetben. A gyülekezetünk szociális osztálya rendszeres látogatója két budapesti gyermekotthonnak. Célunk az, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a gyerekek és az önkénteseink között, hogy ezáltal befogadóbbak legyenek az evangéliumra.

Rengeteg programot szervezünk nekik a hétköznapokban is, mint a közös sportolás, sütemény készítés vagy filmezés.

Az élménygyűjtés, a közösségépítés és a szeretet vezérelt gondolat volt az alappillére annak a jótékonysági estnek, amit a gyülekezetben szervezetünk meg. Célja az volt, hogy összegyűjtsünk 400.000 Ft-ot, amiből lehetőségünk lesz mindkét otthon gyermekeivel, nevelőivel és önkénteseinkkel egy teljes napot a Balatonon tölteni, mind az 50 gyermekkel.

A koncert esten fellépett a Péceli Női Kórus, a zuglói gyülekezet kórusa, az All In One Singers, Antal Péter zeneszerző-szólóénekes, valamint Gyulai-Lázár Bíborka hegedűszólóval. Az igei gondolatokat, dr. Ősz-Farkas Ernő, gyülekezetünk lelkésze, a Jelenések ígéretére és az egyik elhangzott kórusmű szövegére alapozta: „lesz egy nap”, amikor a traumák végleg meggyógyulnak és nem lesz több szétesett család.

A koncert végén az egyik gyermekotthonban élő 15 éves fiatal lány mondott köszönetet az estéért, a rendszeres látogatásokért, lelki támogatásért.

Nagyon megható élmény volt látni az égő mécsessel pódiumra vonuló gyermekeket. A kitűzött 400.000 Ft-os cél helyett 820.000 Ft-ot sikerült gyűjtenünk az árva gyerekek részére, amiből lehetőségünk lesz több kirándulást szervezni nekik.

Innen is köszönjük a részvételt és az önkéntes adományokat!

Jóni Fruzsina
A zuglói gyülekezet szociális osztályának vezetője