10 éves a Közel-Kelet és Észak-Afrika Unió Missziója

Tíz évvel ezelőtt a Hetednapi Adventista Egyház megalapította a Közel-Kelet és Észak-Afrika Unió Misszióját (MENAUM), hogy elérje a világ egyik legnehezebb régióját.

Csak az idő fogja feltárni a mérföldkőnek számító 2012-es döntés teljes hatását, de a statisztikák és a személyes tanúságtételek a Szentlélek ereje általi figyelemreméltó gyülekezeti növekedés történetét mondják el.

„Egyértelmű, hogy Isten sokak szívében dolgozik, amiért hálát adunk Neki” – mondta Rick McEdward, a MENAUM elnöke 2016 óta.

Tíz éve sok ima eredményeképpen a világegyház megalapította a 20 országból álló MENAUM-ot, amely korábban a Transz-Európai Divízióhoz és az Euro-Afrikai Divízióhoz (ma Inter-Európai Divízióhoz) tartozott. A példátlan döntés a MENAUM-ot közvetlenül a világegyházi központhoz csatolta, és átszervezte szolgálatait, hogy nagyobb rugalmasságot és támogatást nyújtson küldetésében.

Megalakulásakor a MENAUM körülbelül 3100 tagról számolt be az 525 milliós lakosság körében, vagyis minden 170 000 emberre jutott egy adventista. 2021-re a taglétszám 82 százalékkal 5668 főre nőtt, vagyis minden 97 000 emberre jut egy adventista egy olyan régióban, amelynek lakossága 550 millióra nőtt. Emellett 2016 és 2021 között, több mint háromszorosára nőtt a házi gyülekezetek száma, 25-ről 85-re, a kiscsoportok száma pedig a bejelentésük első évében, 2017-ben 65-ről 2021-re 157-re nőtt.

McEdward biztatónak látja a statisztikát. „De még ezzel a dicséretes növekedéssel is ijesztőek az esélyeink” – tette hozzá. „Ma, amikor minden 97 000 emberre jut egy tag, nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki találkozzon valamelyik tagunkkal és meghallja az evangéliumot.”

Csak a Szentlélek tud szembeszállni az esélyekkel, és elvezetni az embereket olyan gyülekezeti taghoz, aki képes megérinteni őket Isten szeretetével – mondta.

A MENAUM egy kihívásokkal teli munkaterület – mondták az egyházi vezetők. Az emberek még itt is, a nemzeti válságok, a társadalmi zavargások, a gazdasági összeomlás, a bevándorlás, a háború és a személyes traumák árnyékában is Jézusnak adják a szívüket.

McEdward elmondta, hogy a MENAUM sokat nyert a világegyház támogatásából, az egyházi vezetők kreativitásából, akik 10 évvel ezelőtt megalkották a missziót, valamint a régió minden országából és más országokból érkező munkások hűséges szolgálatából. „A kihívások azonban túl nagyok ahhoz, hogy valaki sikerről, megoldásról vagy önteltségről beszélhessen” – mondta. „Minden nap a megoldhatatlannak tűnő kihívások arra emlékeztetnek, hogy a mező, az emberek és az aratás mind az aratás Uráé” – mondta McEdward.

„Kiváltságosak vagyunk, hogy az Ő munkásai lehetünk” – mondta.

A cikk forrása: https://www.adventistworld.org/the-middle-east-and-north-africa-union-mission-turns-10