Szelíden áradó befolyás

Pünkösd hétfő, fél 12. A nágocsi gyülekezetünk csapata felkészült Siófok város pünkösdi ünnepségének záró napjára, a Siófoki Művelődési Központ felkérésére. „Miénk” az egész délután. Kész a nagy színpad, ahol az egész délutánt kitöltő programot mi szervezhettük. A sátrak készen állnak, ahol orvosi, dietetikusi, életmód tanácsadói, addiktológiai, lelkészi, dentál higiénés, demencia, és 8 alapelvi tanácsadással segíthetünk. Bemutathatjuk az egészséges ennivalókat, és finomabbnál finomabb ételeket kóstoltathatunk.
Pihenő sátrunkban könyvek ismertetésére, masszírozásra, gyógytorna bemutatásra nyílik lehetőség. Az ifi sátorban „szabadulóművészek” kerestetnek.

Nem csak felnőttek, hanem a gyerekek is rengeteg kapcsolódási pontot találhatnak. Színes programunkban a víz fontosságáról, a napfény védő és ártó hatásáról hallhatnak játékos formában. Aztán arcfestés, nagyon sok kézműveskedés, henna festés, kerékpározás, tornázás, kutya terápiás program, tűzoltóautó felfedezése és tombola teszi érdekessé, izgalmassá a nekik szóló programokat. Mind-mind szelíd, kedves törődés, kapcsolat sok új ember életével, néhány órájával.

A színpadon lehetőség adódik, hogy az egyes programok között tudjunk beszélni sok embernek Isten elfogadásáról, szeretetéről. Bemutattuk a Hetednapi Adventista Egyház szolgálatait, a Reménység Alapítvány intézményeit és az Adventista Motoros Missziót.

Az egészségügyi szűrőponton a városi Cukorbetegek Egyesülete segít. A Siófoki Hajóállomás és a Rózsakert környékén több mint ezer ember fordul meg e délutánon, és részesévé válnak annak, hogy sok adventista testvérünk és segítőnk kedvességével törődésével találkozzon.

12:00 órakor elkezd esni, mindenki behúzódik a védett helyre, van időnk lélekben is készülni, és ahogyan a programot hirdettük, 13:00 órától kezdődik a nagy színpadon az első koncert, az eső eláll, és lassan kellemesen utat enged a szelíden újraéledő nap sugarainak. Ahogyan telik az idő, nő a Lélek befolyása is….
Az emberek, gyerekek, szüleik, idősebbek, fiatalok „járják” a teret, betérve az egészségpont szűrőbuszához, vagy éppen kerékpárra ülve az ügyességi pályán. Gyülekezetünk egy emberként, mosolyogva, kedvesen, kinek milyen feladata volt, szívesen, örömmel végzi vállalását. Ez vonzza hozzánk az érdeklődő gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Fiataljaink promóciós ajándékot, ismertető anyagot osztanak. Tele a tér „Gyere ahogy vagy”, „HNAE”, „Egészség Expo” feliratos lufit tartó gyerekkel.

19:00 óra körül összepakoltuk a sátrakat, kellékeket. Mintha eltűntek volna az emberek, aztán mégis újra feltelt a nézőtér. Újabb és újabb emberek érkeztek. Ahogyan hangolt az 50 fős, pesterzsébeti Lajtha László Ifjúsági Fúvószenekar, Nagy Zsolt vezetésével, elcsendesedtek a kis étel- és italárusító pavilonok is. Sokan egy szívvel, érdeklődéssel és sokszori visszatapsolással ünnepelték, ünnepeltük a szép 2023. évi pünkösdöt Siófokon. A zene hol lírai, hol harcias, hol bájos puhaságú, hol indulásra serkentő. Változatos és a 21. századi emberek számára is nagyon hallgatható.

Sok kisebb és nagyobb szabadidőszervezésen vettem már részt, de ahol szelíden ennyire rendezetten mentek volna a dolgok, nagy létszámú és nagyon sokféle ember között, kevéssel találkoztam. És mindez érezhető, tapintható volt. Nem csak „emberi kezek” munkája.

A nap végén elmondhattuk hálánkat, köszönetünket a jó Istennek, minden egyes csodájáért, ahogy megáldotta törekvésünket. Újra megtapasztalhattuk a közös, Istenért végzett tevékenységet – Ő megáldja felettébb. Sokan elmondták köszönetüket a segítségért, tanácsokért.
Amit szintén csodának éltünk meg, hogy a Pünkösdi Rózsaünnep főszervezőjének annyira tetszett minden, hogy a városvezetést megkéri, jövő évi projektbe alapból illesszék be a nágocsi gyülekezet által szervezett programot.

Végül szeretnénk idézni a megbízónk visszajelzését:
„Kedves Címzettek, Kollégák és Közreműködők!
Ezúton szeretném Siófok Város Önkormányzata és a Kommunikációs és Turisztikai Iroda nevében mindenkinek megköszönni a hétvégi, 2023-as Pünkösdi Rózsaünnep lebonyolításában és sikeres megvalósításában vállalt szerepet, odaadó és szakértő munkát. A városvezetés és a külső visszajelzések alapján is sikeres, jól szervezett rendezvényként könyvelhetjük el az idei pünkösdi eseményünket, melyhez a Ti/Önök munkája is hozzájárult. Bízom benne lesz még alkalmunk együttműködni! További sikeres évet kívánva, köszönettel: Mihalovics Dóra irodavezető”

S.D.G.

Benkő Tünde
Bánhidi Tibor