A Mozgó Lelki és Egészségközpont szerelvénye, augusztus 2-án, Dunaújvárosba kapott meghívást egy idősek számára rendezett programra a városi kempingbe. A kicsiny dunaújvárosi gyülekezet és a meghívott önkéntesek csoportja egy nagyon színvonalas programot állított össze az odalátogatók számára. Kilenc órától, az utánfutóban, a megszokott egészségügyi szűrések kaptak helyet, az egyik sátorban egészséges ételekből kóstoló, receptekkel, a másikban Kiss Gergő hajómodellező világbajnok tartott szárazföldi bemutatót a győztes hajójával az érdeklődőknek, majd pedig délután vízre is szálltak. A szűrések mellett még ülőmasszázst is kaptak a szerencsések és egy kedves testvérünk fekete-fehér, retró fotókat is készített, amit a helyszínen elő is hívott.

A másik különlegessége volt a rendezvénynek, hogy a „nagyszínpadra” is meghívtak bennünket. Amellett, hogy elmondhattuk, hogy kik vagyunk és mit csinálunk, az isaszegi gyülekezet pánsípművésze is felléphetett, majd a műsorvezető megkérte, hogy beszéljen erről a fajta zenéről, hogyan kezdett zenélni és „játsszon még valamit, mert nagyon szép”. A másik lehetőség, amit kaptunk, hogy a belgyógyász orvosunk beszélhetett az életmódváltás fontosságáról és mikéntjéről, majd kérdéseket tehettek fel neki.

Összességében a várakozásainkat messze túlhaladta ez a nap, mind a lehetőségeink, mind a látogatottság és nyitottság tekintetében.

A rendezvényen kb. 400 fő volt, minket több mint 200 ember látogatott meg.

Felemelő volt számunkra ez a nap!

Gyurkó János