Krisztus szeretete kényszerít minket!

Az Adventista Ifjúsági Szolgálat nagyszerű kezdeményezése a Cserkészszolgálatok támogatása. Szeptember 17-e, a ‘Cserkészek Világnapja’ (WPD) egy valódi globális tanítványsági mozgalom a gyermekek, tizenévesek és fiatalok számára. Helyi csapatok ugyanúgy megtalálhatóak Alaszkában, mint a Salamon-szigeteken, Koreában, vagy éppen Írországban.

Az Egyesült Királyságban 2500 cserkész és családjaik ünnepelték a Cserkészek Világnapját szeptember 17-én a watfordi Stanborough Parkban.

Az Észak-angliai és Dél-angliai Egyházterület közös erőfeszítéssel szervezte meg ezt az eseményt a világszéles Cserkészszolgálat létrejöttének 72. évfordulóján. A nagyszerű zenével, pantomim műsorral, inspiráló üzenetekkel és szívből jövő imákkal tarkított program fénypontja a keresztség volt, amely során a meleg, őszi napsütésben tizenegy cserkész adta át életét Jézusnak egy hordozható keresztelőmedencében.

“Két kiemelkedő esemény marad meg az emlékezetemben a jövőre nézve: az első a közösségben végzett munka, a második pedig a fiatal tanítványok képzése” – mondta Clifford Herman lelkész, a Dél-angliai Egyházterület (SEC) cserkészeinek vezetője. “A WPD lehetővé tette számunkra, hogy tanúi lehessünk az Észak- és Dél-angliai egyházterületek közötti csodálatos együttműködésnek. Isten megváltoztatja azoknak a fiataloknak az életét, akik a keresztség által elfogadták Őt” – tette hozzá Herman.

“Minden nap hálát adok Istennek a cserkészeinkért, és imádkozom, hogy szolgálatuk tovább növekedjen,” mondta Dejan Stojkovic lelkész, a Transzeurópai Divízió (TED) ifjúsági vezetője. “A Cserkészszolgálat 72. évfordulóját ünnepeltük, és… ez gyönyörű alkalom volt arra, hogy jó barátokkal találkozzunk, imádjuk Istent, és megünnepeljük a keresztségeket, amelyekre ezen a napon sor került. Kérlek benneteket, hogy továbbra is emlékezzetek meg imáitokban cserkészeinkről, és támogassátok a helyi csapatokat” – zárta Stojkovic.

Forrás: https://ted.adventist.org/news/the-love-of-christ-compels-us/
(Fordította: Cserpán Ádám)