Közösségi program volt Nagykanizsán

A gyülekezeti kapcsolatok építésére, még a decemberi ünnepek előtt, a gyerekekkel közösen találkoztunk, és egy kedves, vidám délutánt, estét töltöttünk együtt. Mindig vágytunk, vágyunk arra, hogy több legyen köztünk a kapcsolat, jobban ismerjük és értsük egymást, hogy szorosabb legyen a közösség, a szerető, elfogadó és támogató magatartás egymás felé.

Segítségünkre volt ebben a DET által adott lehetőség, hogy az év során anyagi támogatást adtak minden közösségi programot szervező gyülekezetnek. Még az ünnepek előtt, dec. 18-án, vasárnap találkoztunk, és talán arra is jó volt ez, hogy mielőtt szétrebbenünk az ünnepi sodrásba, átéljük azt, hogy meg tudtunk állni és egymással, mint lelki „rokonok” időt tölteni, mert ez is ünnep.

Kicsiny gyülekezetünk megtapasztalta, hogy mennyire jó együtt lenni, hogy milyen öröm a közös kikapcsolódás és közben a mélyebb megismerése, megértése egymásnak. Nem mentünk messze, a gyülekezetünkben találkoztunk. Időnket nem sajnálva kapcsolatainkat, mélyítettük beszélgetések, tea, pizzázás, közösségépítő társasjátékok, és a gyerekek mézeskalácsozása közben. Nőtt a türelmünk, tolerancia szintünk és mosoly ráncaink száma is…

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ezen alkalmon jobban megismerhettük egymás mindennapját, gondolatait, apró szokásait a hétköznapi életből és kedvet kaptunk további alkalmak lebonyolításához is. Örülünk, hogy a DET vezetése 2023-ban még nagyobb támogatást adva biztat a hasonló közösségi alkalmakra. Mi már tervezgetünk egy közös kimozdulást, kulturális programmal egybekötött kirándulást.

Tóth Eszter és Frend László