Kövesd a Bibliát!

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

A Generál Konferencia még 2008-ban elindított egy hatalmas utazó Bibliát a föld körül. A Biblia 66 könyve 66 más és más nyelven íródott. Közte Ámós próféta könyve magyarul. Kövesd a Bibliát! – szól a felhívás, ami nem csak az utazó Biblia nyomon követésére szólít, hanem, hogy életünk zsinórmértékévé váljon. “Olvasd át egy év alatt a teljes Bibliát, és minden héten hozz egy apró döntést arról, amit alkalmazni fogsz.”

A „Kövesd a Bibliát!” program a Hetednapi Adventista Egyház kezdeményezése, melynek célja az, hogy a Biblia tanulmányozásának fontosságára irányítsa a figyelmet, hiszen egy felmérés szerint az egyház tagságának kevesebb, mint 50%-a tanulmányozza rendszeresen a Szentírást. Fontos eleme a 66 nyelven (minden bibliai könyv más-más nyelven) megjelentett nagyméretű Biblia, amely körbejárja a világot és ezeken a nagyobb méretű rendezvényeken az egyház tagjai újra elkötelezik magukat Isten Szava mellett. 2008. október 11-én, a Fülöp-szigeteken tartott Generál Konferencia őszi bizottsági ülésén indult útjára a Szentírás, és 2010 júliusában, a Generál Konferencia Atlantai 59. ülésén éri el csúcspontját a program.
[/av_textblock]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=q_eViXr4bFo’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Hazánkban szeptember 5-én „járt” a Biblia, amikor délelőtt Budapesten a Dunamelléki Egyházterület területén, délután pedig Békéscsabán a Tiszavidéki Egyházterület területén ünnepélyes keretek között a jelenlevő testvérek és lelkészek újra elkötelezték magukat az Ige mellett.
[/av_textblock]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=P8JtfIQ1tFc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
A Dunamelléki Egyházterület elhatározta, hogy folytatja ezt a nemes vállalkozást, és ennek érdekében rendelt egy ilyen Bibliát. Mivel a gyülekezeti, közösségi élet megújulása az egyik célkitűzésünk, szeretnénk, ha Isten Igéje a középpontban maradna 2010 minden napján. Ezt az elkötelezettséget fejezi ki minden gyülekezet a „Kövesd a Bibliát” program keretében. 2010-ben 51 gyülekezetbe fog megérkezni az utazó, 66 nyelvű Biblia. Minden héten más-más Dunamelléki gyülekezet fejezheti ki ezen az úton is megújulási szándékát. Tegyük ezeket az alkalmakat különlegessé, emeljük magasra Isten szavát, és kezdjük újra azt a bibliaolvasó programot, (mely a 2009-es év része volt) melynek nyomán egy év alatt áttanulmányozhatjuk a Szentírást.

Az utazó Biblia állomásairól beszámolók készülnek.

Ezeken a gyülekezeti programokon fogadalmat tehetünk arra, hogy Isten Szava lesz életünk alapja és mértéke. A fogadalom szövege megtalálható itt a honlapon.

2010. október 30-án, a reformáció ünnepén biblialeíró ünnepség lesz Budapesten, ahol gyerekek, fiatalok és idősebbek kívülről fogják leírni az Újszövetséget kevesebb, mint egy óra alatt. Várjuk a jelentkezőket, az ifjúsági, valamint a család és gyermekiskolai munkacsoport vezetőinél, Kalocsai Tamásnál, illetve Egervári Zsuzsánál.

A Biblia „útvonala” is megtalálható a honlapon és néhány olyan „ötlet” és javaslat is, amely segíteni próbál abban, hogy minél ünnepélyesebbek és kreatívabbak legyenek ezek az alkalmak. Arra kérünk mindenkit, lelkészeket és testvéreket, hogy legyenek kreatívak és saját „ötleteiket” is építsék be a programba!
[/av_textblock]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=hUrNmQS9lYc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük