Keresztségek – Bp. Pestlőrinc, Farmos, Bp. Zugló

Bp. Pestlőrinc és Farmos:

„Elfogyott a türelem! Ne várjunk tovább, nem lesz nagy ünnepély, jelenlét maszkban, ének csak gondolatban, az sem baj, már szeretnénk megkeresztelkedni!”

Két házaspár keresztelkedett, Pestszentlőrincen január 16-án. A farmosi házaspár már korábban felkészült. A pestlőrinci házaspár is készen állt már novemberben. Egy többször tervezett, de a COVID miatt elhalasztott ünnep volt ez, melyet egy gerincsérv műtét is akadályozott, hogy korábban megtörténjen, ezért a „búvárkodós” módszerrel történt az egyik keresztség. A testvérek pedig díszbe öltöztették a szívüket, megkeresztelkedtek, mert a bizalom cselekvésre késztet. Öröm ez a gyülekezetben, a családokban, a menyben!

 

Henter Barna
lelkész

Bp. Zugló:

A zuglói gyülekezet 2021-et keresztséggel kezdte. Két lélekkel nőtt a közösség, Gábor Mandra és férje, István személyében. 2021. január 2-án végre sor került a rendkívüli ünnepre, szűk családi körben, ahol kifejezték, hogy még egy vírus sem állhatja útját Isten és ember közösségének. Az alámerítést dr. Ősz-Farkas Ernő végezte.

Sok áldást kívánunk az új évben az új életükhöz!

Ömböli Dávid
lelkészgyakornok