Húsvét előtt, egy zalakarosi testvérünk ötlete alapján 12 állomásos stációt alakítottunk ki a város parkjában. Olyan helyen, ami közel volt egy templomhoz, de nem a forgalmas sétaúton, egy fás, ligetes domboldalon. A közeli járdákra figyelemfelhívó, megállító táblákat raktunk ki.

Az állomásokon egy-egy táblán a Passió történetet lehetett végig követni, bibliai idézetek és E. G. White: Jézus élete könyvének részleteit olvasva. Akiket érdekelt, azok nyugodt körülmények között járhatták végig az állomásokat és idézhették fel, mélyülhettek el Jézus szenvedéstörténetében. A sírt egy sátor jelképezte, ahová ingyenesen elvihető könyveket tettünk ki, hogy vihessenek magukkal olvasnivalót.

A helyiek közül és az üdülőváros szállóvendégei közül is, sokan végig járták és megköszönték az élményt, az ötletet. Kedves ismerősünk, aki a helyi zeneiskola igazgatója és hittantanár is, elhozta csoportjait és itt mutatta be nekik a húsvét történetét. Vittünk részükre mustot és kovásztalan kenyeret, hogy megkóstoltassuk velük az utolsó vacsora emlékjegyeit. Nagy volt az érdeklődés és az öröm, lelkesen kíváncsiskodtak.

Abban bízunk, hogy sokakban sikerült feleleveníteni, élőbbé tenni a Passió történetét.

Bazsóné H. Magdolna
Frend László