Két előadással, „Egymásra hangoló Kalanddal” és a Házaspárok áldásával kapcsolódtunk idén az országos Házasság Hete programsorozathoz.

Zalaegerszegen és Nagykanizsán, Frend László lelkészünk „Együtt biztonságban” c. előadását nagy érdeklődés fogadta. Nagykanizsán 48 vendég érkezett a rendezvényünkre, Zalaegerszegen mintegy 30-an voltak.

A házaspárok, jegyesek és szerelmespárok 5 mentőötletet vihettek haza az előadásról, melyeket használva biztonságban érezhetik magukat a kapcsolatukban.

Hangsúlyt kapott a szerepvállalás, az újbóli elköteleződés egymás mellett. Gondolatébresztő kérdéseket is kaptunk: „Nehéz helyzetben képesek vagyunk nyugodtak maradni és kapcsolódni a társunkhoz? Tudunk társunk felé nyugalmat árasztani?”

Konzekvenciaként az egészséges önismeret kapott hangsúlyt, ami az együttműködéshez elengedhetetlen. Lelkészünk személyes tapasztalataival tette színessé az előadást, és Istenre, mint vezető, megújító és erőt adó 3. kötélre (a hármas kötélből) hívta fel a közönség figyelmét. A tartalmas előadást kiscsoportos beszélgetés követte, ami lehetőséget adott kötetlenebb ismerkedésre finom pogácsák mellett, amivel készültünk.

Nagykanizsán a helyi szervezésű, egy hónapig tartó Szerelmes Kalandtúra pecsétszerző állomásaiba is bekerültünk az „Egymásra Hangoló Kaland – 5 szeretetnyelv, 5 állomáson” programunkkal.

A „Kalandnak” február 26-án Imaházunk adott otthont, amin 16 pár vett részt. 5 helyszínen a párok kettesben megélhették, kifejezhették a szeretetüket egymás iránt. Akik pedig nem ismerték még Gary Chapman 5 szeretetnyelvét korábban, ők rövidebb tanulmányt kaptak róla ajándékba, és a párok házasságerősítő könyveket is vásárolhattak.

Istennek dicsőség! Programunk pozitív visszhangot kapott a városban, így március 4-én, délután meg kellett ismételni. Még 8 párt fogadtunk szombat délután. A párok egy részével folytatjuk a programot, havonta egyszer egy Házas-Páros Kör-ben találkozunk.

Most pedig következzék beszámolónk legizgalmasabb része, a párok visszajelzései: „Mi nagyon sokat beszélgettünk, szinte mindenhol várniuk kellett ránk az utánunk lévőknek. Az utolsó állomás „testi érintés” számomra nagyon megható volt, csak potyogtak a könnyeim.” (fiatal házaspár). „Minőségben emelte a hét színvonalát. Át tudtuk élni, jókat beszélgettünk. Jó volt olvasni mások kedves, szerelmes mondatait is.” (középkorú pár), „Nagyon hangulatos, kidolgozott, ötletes volt! Azok számára is sokat jelentett, akik kívülről fújják a szeretetnyelveket. Mert beszélhetünk róla sokat… De éljük is? (5 gyermekes fiatal házaspár)

Zöldi-Kovács Anna
Nagykanizsa