Gyülekezeti szünidei bibliatáborok

Gyömrő

A Gyömrői gyülekezet nagy hangsúlyt fektet úgy a külmisszióra, mint a belmisszióra. Nagy előnye a gyülekezetnek, hogy jelenleg 30 gyermek van a gyülekezetben, de szinte minden szombaton vannak vendég gyerekek is. Négy szombatiskolai csoport működik. A gyerekeket bevonjuk a szolgálatokba.

A gyülekezetünkben cserkészet is működik, ami nagyon népszerű a gyerekek körében. Minden évben megszervezzük a missziós táborunkat, ebben az évben erre kértük a terület támogatását.

A tábort július 17-22-e között szerveztük meg. A táborban 20 gyerek vett részt a gyülekezetünkből, 15 vendég gyermek volt a gyerekeink barátai (osztálytársak). Összesen 35 gyermek vett részt a táborban. A tábor jó működéséről 8 felnőtt gondoskodott.

Az idei témánk a királyok tábora volt, minden nap egy király életéből emeltünk ki egy eseményt, ezt feldolgozva mutattuk be a gyerekeknek. Hétfőn Saul király, Kedden Dávid király, Szerdán Salamon király, Csütörtökön Jósiás király és Pénteken Jézus, mint Királyok Királya volt a téma.

Szerdán buszos kirándulást szerveztünk a Tarzan parkba, ahol rengeteg élményben volt részük.

A záró eseményt szombaton tartottuk, ahova eljöttek a vendég gyerekek családtagjai is.

Áldásokban gazdag napot és hetet tudhattunk magunk mögött.

A gyerekek nagyon boldogok voltak, a szülők megköszönték, hogy egész héten foglalkoztunk a gyerekekkel, sokat tanultak a Bibliából.

Köszönjük a támogatást, nagyon sokat jelent ez a tábor, mind a vendég, mind a saját gyerekeinknek.

Krisán Andrea

Nemesvámos

Idén nyáron, július 3-9-e között, a nemesvámosi gyülekezet 26. alkalommal szervezte meg szünidei bibliatáborát.

A környéken élő általános iskolások mindig izgatottan várják a nyárnak ezt a hetét. Ebben az évben körülbelül 60 fő volt a résztvevő táborozók száma.

A napokat reggeli tornával és tízóraival kezdtük. Ezt követően a Biblia különböző történeteiben merültünk el, először közösen, egy jelenet segítségével, majd pedig kisebb csoportokban. A tábor fő témája az „Ajándék” volt, a bibliai történetek is ehhez a témakörhöz kapcsolódtak.

Ebéd után minden nap változatos program várta a gyerekeket. Számos kézműves dolog készítésével kiélhették kreativitásukat, indulhattak a tábor pingpong és csocsó bajnokságán, drámapedagógus vezetésével drámajátékot játszhattak, és harcművészeti edzésen is részt vehettek.

A csütörtök rendhagyó nap volt, a veszprémi Fenyves-malomba kirándultunk. Itt a gyermekek szemtanúi voltak annak, hogyan működik a malom, lisztet őröltek, és segítettek a langalló készítésében, amit, miután elkészült, el is fogyasztottak.

Szombat délelőttre meghívtuk a táborozók szüleit, testvéreit is. Ezen az alkalmon énekléssel, jelenetekkel és videókkal mutattuk be, hogy milyen élményekkel, gondolatokkal gazdagodtak a gyerekek az elmúlt hét során.

A tábor végén, vasárnap, a gyülekezet udvarán a méltán népszerű vidámparkot is megszerveztük, ahol a táborozók elköltötték a hét során gyűjtött tallérjaikat.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy idén is megszervezhettük a tábort, és lehetőséget adhattunk a környék gyermekeinek, hogy kapcsolódjanak egymáshoz és Istenhez. Jövőre folytatjuk!

Cserpán Ádám

Bp. Terézváros

Örömteli pillanatokkal teli egy hetet töltöttünk el júniusban Balatonlellén. A Bp. terézvárosi gyülekezet gyermekosztálya több éve rendszeresen szervezi a nyári gyermektábort, idén azonban rendhagyó módon az egész közösség csatlakozhatott. 95 résztvevővel indult útjára a tábor. „Kapcsolódás Istenhez és egymáshoz” – volt a tábor mottója. A hét minden napján megéltük ennek áldását, hiszen magyar és kínai testvérek, gyerekek és felnőttek egy nagy családi közösségben töltöttünk el egy hetet Istennel és egymással. A reggeli imaalkalom, egy-egy zsoltár mellett, gyülekezetünk tagjait imádságban és elmélkedésben kötötte össze. Esténként a gyerekek dicsőítő éneklése után bátorító igei gondolatokat hallhattunk a tábor egyik lelkészétől (dr. Szabó János, Fu Zhengwen, Nagy Tamás).

Napközben a gyerekek számára izgalmas programokkal készültek a tanítók: hajózás, bobozás, röplabdázás, strandolás, fagyizás, kézműves programok. Különlegesen emlékezetes maradt kicsiknek és nagyoknak a balatoni fánkevőverseny.

Szombatra még több vendég érkezett, és egy ünnepélyes balatoni keresztség szemlélői lehettünk, a kínai misszió egy új tagja csatlakozott közösségünkhöz. Este tábortűz mellett dicsőítő énekekkel zártuk a hetet.

Hálával gondolunk vissza a kivételes hangulatra, amely a táborban érzékelhető volt. Mindannyian gazdagabbak lettünk Isten áldását tapasztalva. Új kapcsolatok épültek, a meglévők erősödtek. Bízunk benne, hogy mindez megerősíti hitünket és szolgálatunkat az elkövetkező időkben.

Köszönjük a gyülekezet és az Egyházterület támogatását, a szervezők, lelkészek, tanítók munkáját!

Kuhárcsik Szilvia