Gyülekezeti kirándulás a Pannonhalmi Főapátságban

Győri gyülekezetünk 20 fős csoportja izgatottan indult útnak október 8-án, egy hűvös vasárnapi reggelen a Befogadó Közösségek Pályázatának köszönhetően finanszírozott kirándulásunkra. Célunk egy varázslatos helyszín meglátogatása volt, ahol a természet és a spiritualitás találkozik: a Pannonhalmi Főapátság.

A kirándulás során számos emlékezetes élményben lehetett részünk. Elsőként felfedeztük a gyönyörű arborétumot, ahol a virágok és a fák őszi színekben pompázó kavalkádjában sétálhattunk. A természet szépsége megnyugtató volt, és lehetőséget adott arra, hogy elmerüljünk a csend és a béke atmoszférájában.

A látogatás során lehetőségünk nyílt bepillantani a főapátság életébe is. Megismerhettük a rend tagjainak hűséges életét és a templomot, amely méltóságot, egyszerűséget és isteni szépséget sugározott. Az idegenvezető segítségével betekintést nyertünk az apátság történelmébe és a művészeti kincsekbe, amelyek az évszázadok során itt gyűltek össze.

Miközben visszaindultunk Győrbe, mindannyian hálával és örömmel töltött szívvel értékeltük ezt a különleges kirándulást. A Pannonhalmi Főapátság meglátogatása lehetővé tette számunkra, hogy a természet és a spiritualitás harmóniájában találkozzunk, és erősítsük a gyülekezeti közösségünket.