Életmód programok Veszprémben

Több mint egy éve indult életmódsorozat Veszprémben, Gyógyító ételek – gyógyító gondolatok címmel. Mintegy 100 látogatót vonzott a kóstolóval egybekötött előadássorozat. Az alapvető egészségügyi témák mellett volt közös torna, mozgás, ételkészítés, kóstolás, és a gyógyító gondolatok jegyében a Biblia életformáló üzenete is központi helyet kapott.

A gyülekezettel együttműködve végezzük a szolgálatokat.

A nyolc alapelv szellemében indult sorozatban egyre inkább áttérünk a lelki egészség, a családi élet és házasság, a kommunikáció, konfliktuskezelés, stresszkezelés, megbocsátás témaköreire. Az előadások után az elhangzottakról írott anyagot osztunk ki: a lelki témák vázlatát, recepteket. Először külső helyszínen indult a rendezvény, májustól viszont már a gyülekezetben tartjuk az alkalmakat. Legnagyobb örömünkre ide is eljönnek sokan a vendégek közül, fiatalabbak, idősebbek, kisgyermekes családok is. Ez utóbbit az tette lehetővé, hogy az előadások alatt gyermekfelügyeletet és foglalkozást is biztosítunk, amit szívesen igénybe is vesznek.

A hallgatóinkkal már több kiránduláson is részt vettünk, ahol egyre közelebb kerülhettünk egymáshoz. Voltak, akiket meglátogattunk az otthonukban, és baráti kapcsolatok is szövődnek. Több vendégünk elkezdett járni a szombati istentiszteletekre és ismerkednek a testvérekkel is.

Jó lehetőséget teremt a kapcsolatok ápolására, hogy a helyi Belvárosi Oázis boltunkban rendszeresen találkozhatunk az életmód programokon megismert személyekkel.

Szabó Attila
a veszprémi gyülekezet lelkésze