Cserkész szombat és keresztség Zuglóban

Február 24-én nagy izgalommal készültek a zuglói cserkészek a szombatra! Mindenki felvette egyenruháját, nyakkendőjét, cserkészpólóját. Három kiscserkész őrs készült (Őzike őrs, Gepárd őrs, és a legfiatalabb őrsünk a Fekete párducok) szolgálatokkal, énekkel, zenével, prózával, hogy a lehető legjobban bemutassa a gyülekezetnek, mi is az a cserkészet. Kreatívan szemléltettük a cserkészet adta pozitív értékeket, és szívünk-lelkünk beleadtuk a szolgálatokba. Az egyik cserkészvezetőnk, Ősz-Farkas Ábel híressé vált „zöld macis” története pedig elvarázsolt mindenkit, hiszen most a „sztárszereplők” is a cserkészettel voltak elfoglalva.

Büszke vagyok a kiscserkészeinkre, akik lassan jónéhány Bi-Pi idézetet kívülről fújnak, (Bi-Pi a cserkészet alapítója) és nagy lelkesedéssel szívják magukba a cserkészet maradandó értékekkel teli friss levegőjét! Istenszeretet, természetszeretet, közösség, tisztelet, segítőkészség, játékosság, gyakorlatiasság … stb. Ezek azok a dolgok, amiket szeretnénk átadni nekik, és amiben mi magunk is példák szeretnénk lenni.

És ha már itt tartunk, az elmúlt szombaton, március 2-án, az egyik cserkész vezetőnk, Laczkó Levente a legfontosabb dologban mutatott példát. Átadta Istennek magát, felvállalta, megvallotta mindenki előtt, hogy Ő Krisztusé, és megkeresztelkedett. Az összes kicsi és nagy cserkész ott állt a medence körül és tisztelgett, miközben Levi alámerült, majd felemelkedett. Megható pillanat volt!

Mikor felocsúdtunk a történtek varázsából, a lelkész, dr. Ősz-Farkas Ernő azt a szokásos kérdést tette fel, hogy ki szeretné követni Levit ebben? A reakció pedig nem a megszokott volt. A gyereksereg elindult a medence felé, s ha rajtuk múlik, már léptek is volna bele. A lelkesedés őszinte, gyermeki, és határokat nem ismerő volt.

Hát ennek a képe lebeg a szemünk előtt, amikor időt, energiát, fáradtságot nem ismerve, ezen a csodálatos, ám egyáltalán nem könnyű úton próbáljuk őket tartani, a cserkészet által nyújtott gazdag eszköztárral. Mert van egy látásunk…

Csarnai Mariann