Az ADRA készpénzutalványai segítik a haiti családokat a túlélésben

A COVID-19 gyors elterjedése miatt, amely 2020 márciusában érte el Haitit, három alkalommal hirdettek ki rendkívüli állapotot. Ez korlátozta az utazást, iskolákat, templomokat, gyárakat és repülőtereket kellett bezárni miatta. Bár ezek a korlátozások segítettek megakadályozni a vírus terjedését, bénító hatást gyakoroltak egy olyan gazdaságra, ahol a lakosság fele napi 2 amerikai dollárnál (600 Forint) kevesebb összegből él és a munkaszüneti nap megegyezik az étkezés nélküli nappal.

“Válaszul erre a kritikus helyzetre az ADRA úgy döntött, hogy növeli az ADRA haiti regionális létesítményei közelében élő kiszolgáltatott emberek vásárlóerejét” – mondja Fritz Bissereth, az ADRA haiti országos igazgatója. “Szeretnénk képessé tenni az embereket, és segíteni őket az élelmiszerekkel és nem élelmiszerekkel kapcsolatos minimális igényeik kielégítésében.”

Az ADRA pénzátutalást hajtott végre 2600 háztartás számára, vagyis nagyjából 13 000 magánszemélynek, és a minimálbér-index szerinti, valamivel több, mint 13 napi bért bocsátott a rászorulók részére. A pénzátutalás mellett az ADRA oktatófüzeteket is terjesztett a COVID-19-ről, valamint 500 mosókészletet.

“Mosókészleteket a rászoruló legkiszolgáltatottabbaknak, köztük terhes, vagy szoptató nőknek, háztartásuk egyedüli kenyérkeresőinek vagy fogyatékkal élő embereknek adtunk” – magyarázza Bissereth.

Hozzátette, hogy az alkalmazottaknak és a kedvezményezetteknek mindenkor arcmaszkot kell viselniük a program ideje alatt. „Nem tudjuk, mikor szűnik meg a járvány, de mindeközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk annak terjedését a szükséges óvintézkedések megtételével” – mondja Bissereth.

A cikk forrása:
https://www.adventistreview.org/church-news/story15606-cash-vouchers-from-adra-help-families-in-haiti-to-survive