A kedvesség globális terjesztése

2024 Ifjúsági Világnapjának kiemelt eseményei

2024. március 16.| St Albans, Egyesült Királyság [tedNEWS]

Kiemelt kép: Norvégiában a fiatalok egész évben GYD/SABU kapucnis pulóvert viselnek, hogy könnyen azonosítani tudják magukat, amikor evangelizációs tevékenységet végeznek.

Az idei Ifjúsági Világnapon (GYD 2024), március 16-án, világszerte több ezer hetednapi adventista fiatal vett részt szolgálati projektekben saját közösségeikben és városaikban. Csak a Transzeurópai Divízión (TED) belül több mint 52, fiatalok által vezetett kezdeményezésre került sor, hogy a “Jelenjetek meg a városokban” téma keretében jóságos cselekedeteken keresztül mutassák be Jézus szeretetét.

A skóciai Glasgow fiatal adventistái a helyi mentőszolgálatot látogatták meg, ahol kifejezték elismerésüket, és tortát, valamint ajándékokat osztottak az ott dolgozóknak.

Ezek a projektek kreativitásról és sokszínűségről tanúskodtak, a birminghami (Egyesült Királyság) hajléktalanok kiszolgálásán át a szabadtéri ingyenes koncertek szervezéséig az egyesült királyságbeli Wednesburyben. Sok egyéb kezdeményezés között szerepelt a menedékkérők támogatása Wolverhamptonban, ajándékok osztása a dániai Koppenhága utcáin, és forró csokoládé felszolgálása az izlandi Reykjavíkban. E változatos jócselekedeteken keresztül a fiatal adventisták gyakorlati módon mutatták be, hogy Jézus követésének valódi hatása lehet.

A fiatalok az izlandi Reykjavíkban egy helyi ingyenkonyhát támogattak, amely naponta 200 rászoruló embert etet. Itt különböző finomságokat és forró csokoládét osztottak.

A Délnyugat-Londoni Ghánai Gyülekezet (Egyesült Királyság) csapata GYD kapucnis pulóverben, készen arra, hogy szolgálják a közösséget.

A Hetednapi Adventista Egyház Ifjúsági Világnap kezdeményezése 2013-as indulása óta világszerte több millió életre volt hatással. “Hatalmas köszönet jár minden fiatalnak és vezetőnek, aki ezt lehetővé tette” – fejezte ki Vanesa Pizzuto, a TED Ifjúsági Osztályának ideiglenes igazgatója. “Köszönjük, hogy megmutattátok a közösség iránti szereteteteket, és hogy a szolgálatot nem csak egyszeri eseményként, hanem életmódként fogadtátok el.”

 Forrás: https://ted.adventist.org/news/spreading-kindness-globally/