A gyerekek jól érzik magukat és dicsőítik Jézust a chilei nyári bibliaiskolában

A programok középpontjában a főzés és az egészséges táplálkozás, a természet és Isten imádata áll.

Elérkezett a nyári szünidő a déli féltekén, és sok szülő keresi a legjobb lehetőségeket arra, hogy gyermekeit szabadidős és oktatási tevékenységekkel foglalják le. Chile sem kivétel és a helyi hetednapi adventista gyülekezetek közösségen belüli és kívüli családokat is megszólítanak, hogy vakációs bibliaiskolai (VBI) programokat kínáljanak.

A helyi lakóközösség szükségletei kielégítése iránt elkötelezett gyülekezetek közé tartozik a a Chilei Unióban található Temuco Central Hetednapi Adventista Gyülekezet is. A gyülekezet azt tűzte ki célul, hogy a környezetéből meghívja a gyerekeket egy különleges VBI programra, amely olyan témákat tartalmazott, mint a „Gyerekek a konyhában”, „A rovarok világa” és „Utazás a Galileai-tengeren”. Az ötnapos program szórakoztató és tanulságos élményt nyújtott a közösségben élő gyerekeknek, gyakorlati életkezdési eszközöket és bibliai leckéket adva nekik, beleértve az alapvető ismereteket arról, hogyan kövessék Jézust és éljenek keresztény életet – mondták a szervezők.

Emellett a rendezők arról is beszámoltak, hogy a gyerekek olyan praktikus tevékenységeken is részt vettek a konyhában, amelyek során megtanulták a táplálkozás alapelveit, valamint azt, hogyan készítsenek egyszerű, tápláló és egészséges ételeket, és hogyan értékeljék a jó egészség fontosságát. A gyerekek hazavihették az általuk megvalósított recepteket is, hogy családjukkal együtt kipróbálhassák azokat.

„A programot sokoldalúan alakítottuk ki, hogy a különböző korosztályoknak megfeleljen, az ötévesektől a tizennégy évesekig” – mondták a vezetők. „A tevékenységeket gondosan az egyes csoportok igényeihez és képességeihez igazítottuk, így biztosítva, hogy minden gyermek aktívan részt vehessen és élvezze az élményt.”

A konyhában zajló tevékenységek mellett kézműves foglalkozásoknak, labdajátékoknak és csoportos tevékenységeknek is helyet adtak. E tevékenységek célja az volt, hogy kiegészítsék a kulináris tanulást, és segítsék a gyerekeket a szociális készségek, a csapatmunka és a kreativitás fejlesztésében – magyarázták a szervezők.

Claudia Silva, a helyi gyermekmisszió vezetője elmondta, hogy izgatottan várta a kezdeményezést, és úgy vélte, hogy ez egy egyedülálló lehetőség a gyermekek számára, hogy szórakozzanak, miközben fontos ismereteket szereznek. Silva megköszönte a helyi gyülekezet támogatását is. „Hálás vagyok, mert az egész gyülekezet bekapcsolódott, különösen a csoport tanárai, akik mindent beleadtak, hogy összeállítsák ezt a programot” – mondta.

Az egyházi vezetők szerint a Hetednapi Adventista Egyház Chile Uniója folyamatosan támogatja a Vakációs Bibliaiskola kezdeményezéseket az egész régióban. „Ez egy olyan program, amely az évek során a különböző közösségek családjaiból sok gyermeknek fog hasznára válni, függetlenül attól, hogy egyháztagok-e vagy sem” – mondták. A kezdeményezés most terjed a régió más városaira is, magyarázták a vezetők. „[Szeretnénk] biztosítani, hogy minden gyermek számára elérhető legyen ez az oktatási és szabadidős élmény a vakáció alatt” – mondták.

Cikk eredeti írója: Nicolas Acosta

Cikk forrása: https://adventistreview.org/news/children-have-fun-and-praise-jesus-at-vacation-bible-school-in-chile