A Dél-balatoni Advent Kórus jótékonysági hangversenyei Nagykanizsán és Zalaegerszegen

A korábbi jó tapasztalatok után arra gondoltunk, hogy ez évtől nemcsak a karácsonyi ünnepek idején, hanem év közben is szervezünk koncerteket.

Húsvét előtt a városokkal és helyszínekkel egyeztettünk és adomány célokat kerestünk. Nagykanizsán egy 4 éves szívbeteg kislány, Sára műtétjének a támogatása, Zalaegerszegen a városi Adományközpont szociális tevékenységének a támogatása lett a két kitűzött cél. Ezután belefogtunk a műsor szervezésébe és az előadók meghívásába. Arra törekedtünk, hogy jöjjenek külsős előadók és ezáltal is épüljenek kapcsolatok akár velük, akár akik általuk jönnek a koncertekre. Mindkét városban a református gyülekezet templomában tartottuk a rendezvényt, amit nagyon szívesen, ingyenesen, segítőkészen, adtak át nekünk.

Örültünk ennek, mert ezáltal a református gyülekezet közösségéből jó páran ott voltak velünk. A helyi lelkészeket felkértük, hogy mint házigazdák köszöntsék a résztvevőket, legyenek velünk a programban és utána a szeretetvendégségen is. Jó volt tőlük hallani, ahogy méltányolták a szolgálatunkat.
A jótékonysági koncertek mindig kétszeres élményt jelentenek nekünk, mivel mind a műsor, mind a jótékonykodás nagy áldás számunkra.

A végén átadtuk az összegyűjtött adományokat. Nagykanizsán 400 000 Ft-ot, Zalaegerszegen 455 000 Ft-ot, ahol még a református közösség is külön adakozott. Megható volt látni az előadók lelkesedését, a jelenlévők érdeklődését, a kedvezményezettek örömét. Kiemelném a Zalaegerszegi Vegyeskar Kórusának tapasztalatát, akik a karácsonyi koncertünk után elkérték az „Egy nap mindent újjá teszel…” ének kottáit. Nagyon megtetszett nekik, meg akarták tanulni. Most a közös koncerten előadták és látszott rajtuk az ének hatása. Később egy köztük éneklő református asszony elmondta, bár a kórustagok 80%-a nem hívő ember, már a próbákon érződött, hogy őket is megérintette az ének üzenete.

Most reménykedve várjuk a kis Sára sikeres szívműtétjét, igyekszünk kapcsolatban maradni a családdal és az Adományközponttal is.

Már lelkesen várjuk a következő alkalmat, legkésőbb a karácsonyi időszakot, mert tényleg szeretnénk ennek a fajta segítségnyújtásnak itt nálunk hagyományt teremteni.

A koncertek felvételei itt megtekinthetők:

– Nagykanizsa:  https://www.youtube.com/watch?v=F5iOyfsCuNU&list=PLY6KKZ87jcUAjKsKivSf03UMvDXr3FGbb

– Zalaegerszeg: https://youtube.com/playlist?list=PLY6KKZ87jcUC1EEvyOlpgfjnF0vqMpHZZ

Kiss Mónika,
Farkas Berta,
Frendné Adrienne,
Frend László
és a kórustago