Családi egészségnap vagy csapatépítés? – Siófoki Egészség-Expó 2024. május 20.

Ha egy egésznapos missziós program szervezésében kérnék a segítséged, ahol körülbelül 1000 ember megfordul, melyik lenne fontosabb a számodra: Egy jó üzenettel programot szervezni a látogatóknak, vagy gyülekezeti csapatot építeni a szolgálatban? Vagy lehet egyszerre mindkettőt? Mi megpróbáltuk. Hogy sikerült-e…?

„Nagyon jó volt látni az összefogást, olyan érzésem volt, hogy szinte még a levegőt is együtt vesszük. Mindenki tudta a dolgát, mindenki ott segített, ahol tudott és észrevette, ha valahol több segítség kell. Nekem legalábbis ez volt az érzésem.”

„A kalandjáték során a fiatalok egy képzeletbeli betegséggel küzdő kutatócsoport bőrébe bújhattak. Feladatuk volt, hogy végig kellett menjenek több egészségügyi sátor állomásán, ott feladatokat megoldani, így menteni meg a világot egy Betegségtől.”

„Soha ennyien nem jöttek oda hozzánk, és az eső ellenére sem kellett változtatni a programon.”

„Különlegesség volt számomra az a sok kedves gyermek arc, akik kíváncsisággal és örömmel vették részt mindenben.”

Nágocsi gyülekezetünk és a Reménység Alapítvány szolgálatát lassan 20 éve többen ismerik Siófok városában. Így januárban ismét felkérést kaptunk a helyi önkormányzattól, hogy a pünkösdi szezonnyitó rendezvényükön vegyünk részt. Ez azt jelentette, hogy a hétfői napot teljes egészében szervezzük meg a Plázson. Kértek egészség expót és színpadi műsorokat is. Így nagyon sok szervezés után 11:00 órától egészen naplementéig tíz nagyszínpadi programmal, és az egészségvédelem, betegségek kezelése és lelki egészség területén további mintegy húsz állomással, sátorhellyel készültünk. A program lebonyolításában mintegy 50 fő vett részt, melyből fele adventista, a többiek vagy meghívott barátaink, vagy éppen felnövekvő fiataljaink.

Az esemény időpontjához közeledve az időjárás jelentés egyre viharosabb időt jósolt. Nem adtuk fel a reményt. Együtt az egész gyülekezettel többször, egyénileg is sokat könyörögtünk a jó Isten áldásáért.  Elérkezett a nagy nap. Gyönyörű napsütésre ébredtünk.

Megbeszélés szerint 8 órakor találkoztunk a siófoki Plázs területén és elkezdtük az egészség busz, tűzoltó autó, 13 sátor felállítását, berendezését, kerékpár pálya kialakítását. A gyülekezet egy emberként tette a feladatát. Még el sem kezdtük a programokat, már sorban álltak az emberek. A gyerekek már alig várták, hogy kipróbálhassák a sok játékot, foglalkozást, miközben szüleik, és a többi felnőtt látogató a sátrainkban sokféle tanácsadásban részesülhetett. Egyszerűen fontosak voltak a számunkra eddig nem ismert emberek. Igyekeztünk „jóllétükkel” törődni, és ezért nagyon sokan hálásak voltak.

Ahogyan a sátraknál, úgy a nagyszínpadon is törekedtünk mindenféle korosztály megszólítására. Minden előadás között pár percben bemutatkozott az Egyház, az Adra, a Reménység Alapítvány. Sok ember előtt el tudtuk mondani kik vagyunk, kiben hiszünk. Bizonyságot tehettünk Isten szeretetéről. Csodálatos érzés volt!

Isten meghallgatta az időjárásra vonatkozó kérésünket is. Bár volt egy komolyabb eső, de aztán újra kisütött a nap, és az emberek ott maradtak közöttünk, velünk. Talán több kedves olvasó ismeri a nagyszínpadon utoljára fellépő ifjúsági zenekart, a pesterzsébeti Lajtha László Zenekart, Nagy Zsolt vezetésével. A program igazi koronája volt koncertjük, mind a látogatók, mind a szervezők részére.

A nap végén a Plázs szervezői elismerésüket fejezték ki. Azt mondták nagyon ritkán látnak ilyen összetartó csapatot, és kérték, hogy a jövőben is működjünk együtt. Kifejezték hogy végig azt érezték, hogy valami nagy pluszt tettünk ezen a  napon az emberekért.

Szívünk csordultig hálával van tele, hogy amit Jézus kért, „Menjetek széles e világra” … megtettük, és hatalmas áldásban részesülhettünk mi is.

Az alábbi linken egy videós beszámoló is megtekinthető:

S.D.G.
Benkő Tünde – Bánhidi Tibor és még sok segítő, szervező