Az ADRA segély Libanonban a légi csapások után

Az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (ADRA) Libanonban humanitárius segélyeket juttat el azoknak a közösségeknek, amelyeket az országban zajló harcok érintenek. [Fotó: ADRA Libanon]

A kezdeti segítségnyújtás részeként meleg ételt osztanak a kitelepített lakosoknak.

A Hetednapi Adventista Egyház humanitárius szervezete, az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (ADRA) Libanonban humanitárius segélyeket juttat el azoknak a közösségeknek, amelyeket a szeptember 21-e óta légi csapások sújtottak. Égetővé vált a szükség a segítségre az ország különböző részeit ért intenzív légitámadások után – jelentették a régió vezetői.

Számos települést, falut és a civileket evakuáló konvojokat is érintették a légi csapások. Libanon külügyminisztere szerint a szeptemberi hetek felfordulása számos halálos áldozatot és sérültet hagyott maga után, és legalább 500 000 állampolgárt kényszerített lakóhelyének elhagyására (belső menekültként). Az országban az összes iskola és egyetem zárva tart, némelyikük menedékként szolgál azoknak, akik védelmet keresnek. Több mint 169 közösségi menedékhelyet nyitottak meg Libanonban.

„Az ADRA libanoni képviselete a déli határ mentén zajló konfliktus által érintett kitelepített családok támogatására összpontosít. Célunk, hogy tápláló és változatos élelmiszer-ellátást biztosítsunk, ami hozzájárul az emberek jólétéhez” – mondta Kelly Dowling, az ADRA International vészhelyzeti programvezetője.

„Az elsősegélynyújtási akció keretében meleg ételekkel látjuk el a menedékben élő kitelepítetteket” – tette hozzá Dowling. „A Libanon-hegység Dekwena körzetében az ADRA napi szinten meleg ebédet oszt, valamint vizet, zöldségeket és gyümölcsöket. Kérünk mindenkit, imádkozzatok Libanonért, a szenvedőkért, és az ADRA csapatáért, miközben azon dolgozunk, hogy enyhítsük azok szenvedését, akik szörnyű veszteségeket és nehézségeket élnek át.”

Az ADRA Libanon beszámolója szerint a szervezet reggelit is biztosít a gyűjtőközpontokban, és helyi éttermekkel alakított ki partnerséget Aarsalban, hogy meleg ételt juttassanak el a rászorulóknak, amit az ADRA helyi munkatársai szállítanak ki. Az ADRA emellett együttműködik a helyi kormánnyal, menedékhelyekkel és más nonprofit csoportokkal az élelmiszerek kiosztása érdekében.

A szervezet stratégiai együttműködést folytat a Hetednapi Adventista Egyházzal Libanonban és a Közel-Keleti Egyetemmel, hogy önkénteseket toborozzanak a segélyakciók támogatására.

Az ADRA libanoni képviselete 2014 óta szolgálja az ország legkiszolgáltatottabb közösségeit, támogatva a menekült gyermekeket oktatási programokkal, fejlesztési projekteket indítva és humanitárius segélyeket nyújtva a folyamatos konfliktusokra reagálva.

Az ADRÁ-ról:
Az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány a Hetednapi Adventista Egyház nemzetközi humanitárius szervezete, amely 118 országban szolgál. Munkája közösségeket erősít és életeket változtat meg világszerte fenntartható közösségi fejlesztési és katasztrófa-elhárítási programok révén. Az ADRA célja, hogy az emberiséget szolgálja, hogy mindenki úgy élhessen, ahogyan Isten eredetileg eltervezte.

Forrás: https://adventistreview.org/news/adra-supplies-aid-after-airstrikes-hit-lebanon/
Írta: ADRA International és Adventist Review