Minden térségnek szüksége van imára

Ma egy éve történt az a 2023. október 7-i támadás, amely 1200 ember életét követelte a Re’imben, Dél-Izraelben megrendezett Supernova fesztiválon, és amelyen további 251 embert ejtettek túszul. A jelenet mindenki számára megrázó volt, és azóta is folyamatosan szomorú események követik egymást Gázában, Ciszjordániában és most már Libanonban is. Félő, hogy a konfliktus eszkalálódik. A háború eközben továbbra is folytatódik Ukrajna és Oroszország között. Észak-Nigériában egy majdnem 15 éve tartó „rejtett háború” zajlik, annak minden borzalmával „humanitárius válságot idézve elő, amely 8,3 millió embert érint – akiknek körülbelül 80%-a nő és gyermek –, akiknek sürgős segítségre van szükségük.”¹ Múlt héten a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciája felhívást tett közzé a tagok felé, hogy imában járjanak közben ezen helyezetek megoldódásáért.

Ezekben a különösen nehéz időkben a világ különböző részein arra van szükség, hogy különleges módon imádkozni tudjunk egymásért, minden országban és régióban, ahogy egyre növekvő nyugtalansággal és katasztrófákkal szembesülünk világszerte.

Arra kérünk mindenkit, hogy mint globális egyházcsaládunk részei, fordítsanak ma különös figyelmet imáikban testvéreinkre a Közel-Kelet minden részén, és imádkozzanak azért, hogy Isten védelmezze az Ő népét és az Ő munkáját, különösen ezen a vidéken. Kérjük, hogy buzgón imádkozzanak a békéért ebben a térségben, valamint Ukrajnában és Oroszországban, miközben az Úr elé hozzuk testvéreinket ezekben az országokban és a világ sok más pontján. A háború sújtotta régiókon kívül szemtanúi lehetünk a természeti katasztrófák pusztító hatásainak is, például a ciklonok és a heves áradások következtében, ahogyan az nemrég az Egyesült Államok délkeleti részein történt. Ezek és más események arra emlékeztetnek bennünket, hogy földi időnk rövid, és Isten arra hív bennünket, hogy végezzük az Ő küldetését, így válaszolván felhívására: „Követlek.”

Minden térségnek szüksége van az imára, ezért egyesítjük hangunkat és így visszük az Úr elé különleges szükségleteinket, de eközben fizikailag, mentálisan, társadalmilag és lelkileg is segítünk az embereknek gyakorlati módon, hogy bátorítást találjanak Krisztusban, a mi Reménységünkben. Isten szeretné népe által beteljesíteni azt az egyedülálló bibliai küldetést, amelyet a Hetednapi Adventista Egyháznak adott a Jelenések 12:17 és Jelenések 14:6-12 versekben. Amikor imádkozunk, engedjük, hogy a Szentlélek rajtunk keresztül munkálkodjon a Globális Teljes Tagbevontság (Global Total Member Involvement) által, hogy felmagasztaljuk Krisztust, az Ő igazságosságát, az Ő megmentő hatalmát, az Ő három angyalának üzenetét, az Ő egészségügyi üzenetét és az Ő közeli második eljövetelét.

Maranatha!

Ted N. C. Wilson, Erton C. Köhler, Paul H. Douglas
A Generál Konferencia Végrehajtó Tisztviselői

Imádság Graham Kendrick dalszövegíró szavai által

Isten, a szegényeké
A gyengék barátja
Adj nekünk együttérzést, kérünk
Olvaszd meg hideg szívünket
Hadd hulljanak könnyek, mint az eső
Gyere, változtasd meg a szeretetünket
Egy szikrából lánggá. ²

¹ Forrás: Global Centre for the Responsibility to Protect.
² Forrás: Musixmatch. Dalszerző: Graham Kendrick.

Forrás: https://ted.adventist.org/news/an-invitation-to-prayer/
Írta: A Generál Konferencia Tisztviselői a tedNEWS-szel együttműködve