Isten parancsolt az esőfelhőknek is – Keresztség a csömöri kastélyban

Eszter és Péter februárban jöttek be először az Újpesti Éden Völgye Gyülekezetbe. Hívő reformátusok voltak, de olyan gyülekezetet kerestek, akik a Bibliában megismert igazságok szerint élnek.

Nem volt könnyű dolguk, de végül az internet segítségével megtalálták a Hetednapi Adventista Egyházat. Mivel Újpesten laknak, felkeresték a Görgey Artúr utca 10. szám alatt lévő gyülekezetünket. 

Szombatról-szombatra ott voltak az istentiszteleten, szerda esténként az evangelizációs alkalmainkon. Aktívan bekapcsolódtak a gyülekezet életébe és egy gyülekezeti kirándulás alkalmával egy beszélgetés közben kérték, hogy szeretnének alámerítkezéssel megkeresztelkedni.

Balázs is készült már akkor keresztségre. Az ő édesanyja is 12 éves korában keresztelkedett meg, és ő is eldöntötte a szívében, hogy Jézust szeretné követni.

Mindhárman, 2024. szeptember 28-án, a csömöri kastélynál lévő tóban megkeresztelkedtek.

Ez a kastély ideális helyszín gyülekezeti közösségerősítő programok tartására – ezen a hétvégén az újpesti gyülekezet éppen egy ilyet tartott – és a csodálatosan szép környezetben keresztségi istentiszteletek is tarthatók. Reméljük sok ilyen alkalomban lesz részünk.  

Simon László