A Dunamelléki Egyházterület elnöksége a Dél-Erdélyi Egyházterületen

A Dél-Erdélyi Egyházterület vezetőinek júniusi, budapesti látogatását követően, 2024. szeptember 13-15. között a Dunamelléki Egyházterület elnöksége viszonozva a meghívást Erdélybe, Marosvásárhelyre utazott, ahol szolgálatával tovább mélyítette a két egyházterület közötti testvéri kapcsolatot.

A tapasztalatcserén látva, hogy hasonló kihívásokkal, úgy, mint a tagság elöregedése, a várható nyugati tendenciák megjelenése, létszámcsökkenés, lelkészhiány stb. küzdünk, közösen imádkoztunk és kerestük a lehetséges megoldásokat. Így határoztuk el, hogy többek között ismét lehetőséget biztosítunk a jövőben arra, hogy a magyar ajkú lelkészek mindkét irányban akár szombati szolgálatot, akár evangelizációs alkalmakat tartsanak.

A szakmai megbeszéléseken túl a Speranta televízió is rögzített két beszélgetést a Keresztút című műsora számára, valamint, péntek este Kibéden, Nagysármáson és Mezőfelén, szombaton a Marosvásárhely „A” és „D”, illetve Nyárádszeredán hirdettük Isten Igéjét.

Vasárnap az idén nyáron megnyílt Adventista Alapítványi Onkológiai Kórházat, működését és terveit ismerhettük meg.
(https://adventistreview.org/news/adventists-open-a-faith-based-cancer-hospital-in-romania)

Összegezve, a találkozást mind lelkileg, mind szakmailag mindannyian nagyon hasznosnak éltük meg az együtt töltött időt. E testvéri kapcsolatot, melyre az Ige is buzdít: „Vigasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat.” (1Thessz 5,11) továbbra is ápolni szeretnénk.

Tóth Szilárd
DET titkár