Nyári, közösségépítő és missziós táborok a kecskeméti körzetben

Minden nyár rengeteg lehetőséget nyújt a táborozásra országos szinten, amikor találkozhatunk testvéreinkkel, és lelkileg feltöltődhetünk. Azonban arra is szükség van, hogy a helyi közösségek is szerezzenek közös élményt, kapcsolatukat szorosabbra fűzhessék.

Ennek első lépéseként június végén gyülekezetünk gyermekei és fiataljai számára szerveztünk egy 3 napos tábort, Mini SZBT névvel. Közösségünk gyermekeihez nem adventista barátok, és a helyi városrész néhány gyereke is kapcsolódott.

Noé történetét dolgoztuk fel az első két napon bibliai jelenetekkel, csoportos beszélgetésekben, a harmadikban pedig ennek szemléltetésére ellátogattunk a szegedi állatkertbe. Volt ének, szabadulószoba, ping-pong, sport és élményfestés is. Öröm volt így együtt látni a gyülekezet gyerekeit, fiataljait! Hálásak vagyunk Istennek ezért a lehetőségért!

Július végén került sor az immár több éves múltra visszatekintő körzeti Erdélyi Túra Tábor megszervezésére.

Ebben az évben Torockóra látogattunk, a Székely-kő lábához, ahol nemcsak csodálhattuk a természet szépségeit, hanem túráink során azt is megtapasztalhattuk, milyen jó érzés segítséget adni és kapni, egymást támogatni.

 A helyi szakácsnők finom falatai mellett minden nap lelki táplálékkal kezdtük és zártuk a napot, közös énekléssel fűszerezve. A hét témája a megváltás történetének öt felvonása volt, melyet 5 rövid mondatban sikerült összegeznünk. Az áhítatok értékét növelte, hogy minden korosztály aktívan bekapcsolódott. Emellett megtanultuk játszani az öröm játékát a nehezebb helyzetekben is, illetve igyekeztünk meglátni Isten kézzel fogható jelenlétét azokban a csodákban, amelyekben ott, azon a héten találkoztunk.

Táborunkban nemcsak gyülekezeti tagok vettek részt, hanem barátkozók, nem adventista családtagok is.

Egyikük így fogalmazott a péntek esti áhítaton: „Nem tudom kifejezni szavakban azt a békességet, amit ez a hely, ez a tábor nyújtott nekem. Nagyon hálás vagyok érte!”

 Lelkileg feltöltődve, újult erővel indultunk haza.

Köszönjük Isten ránk árasztott áldásait!

ÁP