Túl az első fordulón…

Számos gyülekezetben nagy izgalommal készültek március 7-én, szombaton délután, a Bibliai Olimpia első, helyi fordulójának lebonyolítására.  

A résztvevők az utolsó pillanatig olvasgatták Bibliájukat, jegyzeteiket, alig várva a pillanatot, hogy a borítékok kibontása után, játékos feladatok (kvíz, keresztrejtvény) megoldása nyomán számot adhassanak Mózes első könyvéről szerzett tudásukból.

A tesztlapok kijavítása megtörtént, s hogy ki jutott tovább a második fordulóba, megtekinthető a http://det.adventista.hu/2015-esemenyei/bibliai-olimpia/az-elso-fordulo-tovabbjutoi linken.

Így már lehet készülni a következő, regionális fordulóra, ami május 30-án lesz. A téma továbbra is Mózes első könyve, nehezített kérdésekkel, térképekkel, meglepetéssel. Bővebb információ a honlapon lesz elérhető.

Végezetül kívánjuk, hogy minden családban hangozzék el az a mondat, melyet az egyik kecskeméti visszajelzésben kaptunk: „Anya, olyan jó, hogy minden este együtt olvassuk a Bibliát. Ha vége lesz a versenynek, akkor se hagyjuk abba, hanem olvassuk tovább az összes könyvet!”

Néhány élmény a szervezők részéről:

„Ezen a szombaton nem csak az istentiszteleten vagy a szombatiskolán láthattunk Bibliájukat olvasó fiatalokat. A szünetekben és a program előtt is nagy lelkesedéssel és izgalommal bújták a Biblia első lapjait. A visszajelzések alapján a teszt komolysága arra készteti majd a továbbjutó versenyzőket, hogy még nagyobb elszántsággal és még részletesebben kutassák és tanulják a kijelölt szövegrészeket.” (N. Gábor, Zugló)

„Baján a legfiatalabb korosztályból indult egy csapat és egy egyéni versenyző. Ebben a korosztályban volt a legnagyobb nyitottság és lelkesedés. Rendkívül motiválta őket a számonkérés a kutatásra. Adja az Úr, hogy ha ilyen kezdeti indítékkal is, de ráérezzenek az ízére, és továbbra is vegyék elő ezt az értékes könyvet, a felülről jövő üzenetet, már nem a számonkérés vagy a helyezés, hanem a személyes kapcsolatuk miatt a Megváltóval. Biztos nagy munka van a szervezők mögött, de azt gondolom, semmiképpen nem volt hiábavaló. Ki tudja még, milyen hatásai lesznek, de ha csak egy fiatalban is szikra gyúlt, azért már megérte.” (V. Dániel, Baja)

A versenyzők élményei:

„Nagyon tetszett a felkészülés a Bibliai Olimpiára, és rengeteget tanultam belőle. A kérdések nagyon érdekesek voltak és nagyon élveztem.” (G. Eszter, Kecskemét)

„Nagyon élveztem a felkészülést, különösen József történetét szerettem, olyan izgalmas volt, hogy le se bírtuk tenni a Bibliát. Térképeket is készítettünk, így most már jobban el tudom képzelni, merre járt Ábrahám.” (T. Anna, Kecskemét)

„Nagyon jó volt a felkészülés, mert olyan történeteket ismerhettem meg, amiket még nem tudtam. Térképeket is csináltunk, amikhez tartozott egy-egy lap, melyekre leírtuk Ábrahám, Izsák és Jákób történetének vázlatát, ezeket nagyon élveztem.” (T. Janka, Kecskemét)

„Jó volt, hogy a családdal együtt készültem az Olimpiára, estéről estére együtt olvastuk Mózes I. könyvét. Nehezek voltak a feladatok, de élveztem.” (P. Janka, Csepel)

„Egész végig éreztem Isten jelenlétét! Rengeteg apró infót tudtam meg a Bibliából, és ez nagy élmény volt! Nagyon köszönöm a lehetőséget!” (Gy. Virág, Ráckeve)

Áldásos bibliatanulást és jó készülést!

A szervezők