Segélykoncert a „nagy család” körében a legkiszolgáltatottabbakért

2015. november 7-én 15 órai kezdettel, a Golgota utcai helyszínen a Dunamelléki Egyházterület az ADRA Szeretetszolgálattal segélykoncertet szervezett a Fóti Károlyi István Gyermekközpont javára. Mint ismeretes, itt kerültek, és kerülnek folyamatosan elhelyezésre a kísérő nélküli kiskorúak (knk), akik egyedül menekülnek a háborús és terhelt övezetekből. Ők a legkiszolgáltatottabbak a menekültügy és a migráció európai válságának, és sajnos a bűnözőknek is.

Az ADRA az elmúlt időszakban felvette a kapcsolatot az intézménnyel, segélyárut is vittünk támogatottjaink részükre. Fóton, 2015-ben több mint 2300 gyermeket fogadtak be. Jelenleg mintegy 110 kiskorú él ott, aki vagy szeretne hazánkban letelepedni, vagy más országok felé tart.

Pörneki Attilával és az egyházterület munkatársaival közösen szerveztük meg tehát ezt az áldásos délutánt, ahol a délelőtti gondolatok mentén a „nagy családunkkal” közösen 10 kórus részvételével összesen 843 000 Ft adományt gyűjtöttünk össze a támogatási programunk javára. Köszönjük az Acapella&Musica Énekegyüttes, a Hévízi Női- és Gyermekkórus, a Ráckevei Kórus, a Nágocsi Kórus, a Nemesvámosi Kórus, a Salgótarjáni Kórus, az Isaszegi Kórus, a Békés-Csongrád megyei Kamarakórus, az ÉKG és a Terézvárosi Kórus lelkes és áldott szolgálatát!

A segélyszervezet az ASI Magyarországgal közösen egy fejlesztési programban szeretné támogatni ezeket a nehéz sorsú fiatalokat és gyermekeket, akik családjuk támogató biztonságát nélkülözve vándorolnak a világban, és keresik a helyüket nehézségeik és fájdalmaik közepette! Az aznapi délután adománya is szervezett formában, az intézmény vezetőségével egyeztetve kerül felhasználásra, melyről tájékoztatunk benneteket!

Isten áldjon meg minden adakozó szívet!

Zohán Tünde