Evangélium a gyakorlatban

Az internetmédia tavaszi evangelizációs sorozata

Az internetes evangelizáció újabb alkalmára került sor a LIFEconnect program keretében a Terézvárosi Gyülekezetben április hónap első két hétvégéjén. Ezúttal inkább a fiatalok voltak a helyi résztvevők, mivel a program egybeesett az unió ifjúsági programjával, amit Csizmadia Róbert testvér szervezett. A vendég prédikátor Kovács-Bíró János volt a Transzeurópai Divíziótól, aki mindkét program lelkészi feladatát felvállalta.

Nagyon színvonalas és lelki alkalmak voltak ezek az esték a fiatalok, a gyülekezet és az interneten velünk kapcsolatban lévők számára egyaránt. Evangéliumi gondolatokon keresztül gondolhattuk át mai életünk kérdéseit. Olyan evangéliumi tanításokról volt szó, mint például az irgalmasság mai megértéséről, vagy hogy hogyan érthetjük meg a 21. században az áldozatot a gyakorlatban. Mindannyian nehézségekkel nézünk szembe, ezért foglalkoztunk a reménység kérdésével is, aminek meghatározó szerepe van a mindennapok megélésében. A világ felgyorsult és zaklatott tempója a mi életvitelünkre is hatással van, ezért szintén életbevágóan fontos tisztában lennünk azzal, hogy hogyan élhetjük meg ma a szombat áldását. Végül természetesen szó esett a pénz és az anyagiak kérdéséről is, ami mindenre rányomja a bélyegét, ezért megvizsgáltuk, mit tegyünk, hogy a szívünket ne vegye birtokba.

A fiatalok élvezettel hallgatták az egészségügyi előadásokat is, amelyek sok esetben nagyon is humorosan közelítették meg az általuk éppen tárgyalt különböző témákat. Hallhattunk még remek személyes tapasztalatokat és szemléltető történeketek a fiataloktól, amelyeket az internetes chatelők is kommentáltak, esténként mintegy 140-en. A gyülekezet helyiségében előadásról előadásra közel 120 fiatal volt jelen, emellett igen örvendetes, hogy egyre többen kísérik figyelemmel az LCTV.hu, illetve a LIFEconnect.hu weboldalakat.

Zarka Péter

[av_gallery ids=’1017,1018,1019,1020,1021,1022′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio_small’ columns=’6′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]