„Az üzenetben, amit Isten küldött a múltban, ma sincs változás. A nagyvárosokért végzett munka ugyanolyan fontos a mi időnkben is. Ha úgy dolgoznánk a városokban élőkért, ahogy Isten szeretné, akkor az eredmény egy még sosem látott, hatalmas mozgalom elindulása lenne.”
E. G. White: Medical Ministry 304. o

Folytatjuk a nagyvárosi missziós kezdeményezést vidéki városokban is, körzetenként egy helyszínen. A 2014-ben elindított Budapest missziót továbbra is támogatjuk. A Budapest misszióban kipróbált lehetőségeket továbbadjuk a vidéki helyszíneknek is: Egészség Expó, Gyűrű-Kúra, szociális misszió.

A lényeg nem változott: nem a fotelekben ülve várjuk az embereket, hanem a gyülekezet megy az emberekhez. Jézus módszerével szolgál:

“A világnak ma is szüksége van arra, amire ezerkilencszáz évvel ezelőtt volt – Krisztus megismerésére. Nagy reformációs munkára van szükség, és csak Krisztus kegyelme által lehet véghezvinni a fizikai, szellemi és lelki helyreállítást. Csak Krisztus módszerével lehet igazán az emberekhez férkőzni. A Megváltó az emberek közé vegyült. Javukat akarta. Együttérzést tanúsított irántuk, megnyerte bizalmukat. Azután így szólt hozzájuk: »Kövessetek engem!«”
E.G.White: NOL